Rețetă de prăjitură pufoasă cu mere și scorțișoară. Iată cum să o prepari la tine acasă

Toamna se culeg roadele, iar cei ce au în livada lor mere, trebuie să afle despre această prăjitură. Desigur, rețeta poate fi făcută și de ceilalți pofticioși, nu doar de cei care au mere chiar în curtea lor.Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru prăjitura cu blat pufos și umplutură delicioasă:Citește și: Reţetă de crănţănele sănătoase şi gustoase. Sunt gata în doar câteva minuteCuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade.Ouăle, zahărul și sarea se  mixează împreună timp de circa cinci minute, până compoziția devine albicioasă și îi crește volumul. Se adaugă ulei puțin câte puțin și la final făina amestecată cu praf de copt. Făina se incorporează cu ajutorul unei spatule, cu mișcări largi de jos în sus.Aveți nevoie de o tavă mică de dimensiuni de aproximativ 20/30 de cm. Tava se tapetează cu hârtie de copt sau se unge cu unt și se presară cu făină.Se toarnă jumătate din compoziția pentru blat în tavă și se pune la cuptor pentru 12-15 minute. Aceasta se scoate, și pe foaia coaptă se pun merele. După ce nivelați compoziția, se toarnă restul compoziției pentru blat.Prăjitura va trebui să mai stea la cuptor pentru 20-25 de minute, iar dacă aceasta se rumenește prea tare, puteți pune deasupra o bucată de hârtie de copt.Prăjitura cu mere se lasă la răcit în tavă, se pudreză cu zahăr pudră și se taie în forma dorită cu ajutorul unui cuțit ascuțit.Citește și: Gogoşi pufoase după reţeta lui Sorin Bontea. Secretul unui desert delicios, fără cusur, pe care-l mănânci cu ochii  Toamna se culeg roadele, iar cei ce au în livada lor mere, trebuie să afle despre această prăjitură. Desigur, rețeta poate fi făcută și de ceilalți pofticioși, nu doar de cei care au mere chiar în curtea lor. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru prăjitura cu blat pufos și umplutură delicioasă:Alte Articole Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru … Casa în care a locuit Sergiu Nicolaescu se vinde în bitcoini. …A murit Mariana Nicolesco. Cea mai mare soprană a României … Ingrediente blat: 5 ouă 150 g zahăr 180 g făină 3 linguri ulei o linguriță praf de copt un strop de sare Ingrediente umplutură 1 kg mere (cântărit după curățarea și îndepărtarea cotoarelor 75 g zahăr o linguriță de scorțișoară două linguri de pesmet sau griș fouă linguri de nuci tocate sau stafide (opțional) Citește și: Reţetă de crănţănele sănătoase şi gustoase. Sunt gata în doar câteva minute Mod de preparare prăjitură cu mere Merele trebuie să fie spălate și curățate de coajă și cotoare și se dau pe răzătoarea mare.  Merele rase se pun întro oală la foc mic și se călesc până se înmoaie. Zeama lăsată se scurge și se amestecă cu zahărul și scorțișoara. După aceea se pune pesmetul sau grișul pentru a se absorbi zeama. Puteți pune și nuci sau stafide dacă vă plac. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade. Ouăle, zahărul și sarea se  mixează împreună timp de circa cinci minute, până compoziția devine albicioasă și îi crește volumul. Se adaugă ulei puțin câte puțin și la final făina amestecată cu praf de copt. Făina se incorporează cu ajutorul unei spatule, cu mișcări largi de jos în sus. Aveți nevoie de o tavă mică de dimensiuni de aproximativ 20/30 de cm. Tava se tapetează cu hârtie de copt sau se unge cu unt și se presară cu făină. Se toarnă jumătate din compoziția pentru blat în tavă și se pune la cuptor pentru 12-15 minute. Aceasta se scoate, și pe foaia coaptă se pun merele. După ce nivelați compoziția, se toarnă restul compoziției pentru blat. Prăjitura va trebui să mai stea la cuptor pentru 20-25 de minute, iar dacă aceasta se rumenește prea tare, puteți pune deasupra o bucată de hârtie de copt. Prăjitura cu mere se lasă la răcit în tavă, se pudreză cu zahăr pudră și se taie în forma dorită cu ajutorul unui cuțit ascuțit. Citește și: Gogoşi pufoase după reţeta lui Sorin Bontea. Secretul unui desert delicios, fără cusur, pe care-l mănânci cu ochii   Citește și… Detaliul NEŞTIUT din TINEREŢEA lui Carmen Iohannis! Aşa NU o vei mai vedea! Ce făcea cu ani în urmă Prima Doamnă a României Ultima ora! S-a stins cea mai mare soprana a României… va canta acum in ceruri. Ce s-a întâmplat Ce se întâmplă acum cu Ana Maria Pantaze, croitoreasa care a câștigat Românii au talent în 2019. Din păcate, viața nu i s-a schimbat prea mult Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *