„Warren Buffett al Indiei” a murit la 62 de ani. Cine a fost miliardarul Rakesh Jhunjhunwala

Investitorul pe bursă Rakesh Jhunjhunwala, supranumit Warren Buffett al Indiei şi care avea o avere netă de şase miliarde de dolari, a murit duminică la vârsta de 62 de ani, a anunţat familia sa.

De profesie contabil în statul deşertic Rajasthan, Jhunjhunwala a început să tranzacţioneze acţiuni în timpul liceului, iar mai târziu a fost managerul unei firme din domeniu, RARE Enterprises, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Rakesh-ji a murit înconjurat de familie şi colaboratorii apropiaţi, a declarat un membru al familiei pentru Reuters. Cauza decesului nu este cunoscută pentru moment.

Promotor al celei mai noi companii aeriene indiene, compania ultra low-cost Akasa Air, Jhunjhunwala a apărut în public cu doar câteva zile în urmă. Miliardarul era căsătorit şi avea trei copii.

Capacităţile excelente de comunicare ale Jhunjhunwala i-au ajutat pe micii investitori să înţeleagă piaţa bursieră, au declarat oameni de afaceri şi bancheri din capitala financiară a Indiei, Mumbai, care au interacţionat cu el timp de 30 de ani. Cunoştinţele sale despre economie şi companii l-au transformat într-o celebritate tv populară.

Printre companiile pe care a mizat Jhunjhunwala se află şi câteva conduse de Tata Group, unul dintre cele mai mari conglomerate din India. Printre acestea se află Tata Motors, fabricantul de ceasuri Titan, Tata Communications şi Indian Hotels Co, care conduce hotelurile Taj.

Alte investiţii sunt Indiabulls Housing Finance, Star Health Insurance şi Federal Bank.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *