Live Text Zelenski: „Fiecare soldat rus care trage asupra centralei nucleare Zaporojie devine o țintă specială pentru armata noastră”

Ucraina îi va vâna pe soldații ruși care trag asupra centralei nucleare Zaporojie sau care folosesc centrala ca adăpost de unde deschid focul focul împotriva ucrainenilor, a avertizat președintele Volodimir Zelenski într-un mesaj video. Sâmbătă centrala a fost din nou ținta unor bombardamente, Ucraina și Rusia acuzându-se reciproc pentru atacul împotriva unității nucleare.

Live Textul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI.

ACTUALIZARE 14.20 Ucraina a anunţat duminică că trupele ruseşti care au ajuns la fluviul Dnepr din regiunea Herson, oraş din sud ocupat de Moscova, riscă să rămână blocate după ce toate podurile existente au fost scoase din uz.

„Singurele mijloace de traversare a fluviului pentru ocupant sunt pontoanele din apropierea podului Antonivski, dar nu vor putea să răspundă total nevoilor lor”, a declarat televiziunii ucrainene un deputat regional, Serghii Hlan, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Potrivit lui, „Rusia îşi transferă centrele de comandament de pe ţărmul drept al fluviului pe cel stâng, conştientă fiind că în caz de escaladare acestea nu vor putea fi evacuate la timp”.

El a estimat la 20.000 numărul soldaţilor ruşi prezenţi pe malul drept al fluviului şi a precizat că ei pot „să traverseze în continuare pe jos podurile scufundate”.

Trupele ruseşti au ocupat de la începutul invaziei în Ucraina Hersonul, de pe fluviul Dnepr, singura capitală regională pe care acestea au reuşit să o cucerească.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *