Google, amendată în Australia pentru colectare de date fără acordul utilizatorilor

Autoritățile din Australia au amendat Google cu 60 de milioane de dolari australieni (aproximativ 40 milioane dolari americani), pentru colectarea datelor despre locație de la utilizatori fără ca aceștia să își ofere explicit acordul pentru asta. Acest lucru se întâmpla chiar dacă utilizatorii dezactivau Location History, prin intermediul activităților de pe internet, care erau înregistrate automat de serviciile Google.

În perioada ianuarie 2017- decembrie 2018, Google a colectat informații despre geolocația utilizatorilor prin intermediul funcției Web & App Activity. Această funcție venea activată implicit pe dispozitivele cu Android și permitea înregistrarea coordonatelor GPS chiar și cu funcția Location History oprită. Aceste date nu erau anonimizate, permițând urmărirea explicită a utilizatorilor.

ERROR

„Putem confirma că am decis să cădem de acord în privința evenimentelor din 2017-2018. Am investit mult pentru a face informațiile referitoare la locație ușor de gestionat și ușor de înțeles cu unelte disponibile în premieră în industrie, precum opțiuni de ștergere automată, și prin minimizarea semnificativă a cantității de date stocate.”, au declarat reprezentanții Google.

„Această penalizare semnificativă impusă de Curte astăzi, trimite un mesaj puternic către platformele digitale și alte afaceri, mari și mici, că nu trebuie să inducă clienții în eroare despre felul în care datele lor sunt colectate și folosite.”, a declarat Gina Cass-Gottlieb, Chair ACCC.

Conform ACCC, aproximativ 1,3 milioane de utilizatori Google din Australia au fost induși în eroare de companie în perioada în care datele referitoare la locație erau înregistrate chiar dacă această opțiune era oprită.

sursa: Android Central

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *