Galerie Foto Morsa Freya, care a devenit celebră în Norvegia, a fost eutanasiată pentru că oamenii au refuzat să stea departe de ea

Morsa Freya, care devenise o atracție populară în fiordul Oslo din Norvegia, a fost eutanasiată din cauza îngrijorărilor privind siguranța publicului, au spus oficialii norvegieni citați de BBC.

Morsa Freya în în Fiordul Oslo. Foto: Profimedia

Deschide galeria foto

Freya, o femelă tânără care cântăreşte aproximativ 600 de kilograme, a devenit celebră după ce s-a urcat pe bărcile din fiord pentru a sta la soare și pentru a dormi, uneori scufundându-le.

Oamenii au ignorat avertismentele de a nu se apropia prea mult de animal, punându-se în pericol.

Săptămâna trecută, ministerul norvegian al pescuitului a publicat o fotografie a unui grup mare de oameni, inclusiv copii, stând la distanță mică de morsă, iar poliția a fost nevoită să blocheze o zonă de scăldat, după ce o femeie s-a apropiat prea mult de Freya.

Directorul general al direcției de pescuit, Frank Bakke-Jensen, a spus duminică într-un comunicat de presă că decizia de a eutanasia animalul sa bazat „pe o evaluare generală a amenințării continue la adresa siguranței oamenilor”.

Din observațiile făcute la fața locului săptămâna trecută a reieșit clar că publicul a nesocotit recomandarea de a păstra o distanță clară față de morsă. Prin urmare, a concluzionat Direcția, posibilitatea de a pune în pericol oamenii și animalul era ridicată”, a adăugat el.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *