Un indian s-a luptat în instanță 22 de ani pentru 25 de cenți plătiți în plus pe două bilete de tren

Un bărbat din India a câștigat un proces după 22 de ani de luptă juridică pentru două bilete de tren pe care a plătit 25 de cenți în plus în 1999, relatează BBC.

Tungnath Chaturvedi, de profesie avocat, a plătit 20 de rupii în plus, adică, 0,25 dolari, pentru două bilete de tren pe care le-a cumpărat în 1999. Întâmplarea a avut loc la gara din Mathura, în nordul provinciei indiene Uttar Pradesh.

Un tribunal pentru consumatori a dat, săptămâna trecută, un verdict în favoarea lui Chaturvedi și va obliga operatorul de căi ferate să-i dea înapoi suma de bani cu dobândă.

„Am fost la peste 100 de înfățișări în acest caz. Nu poți pune un preț pe energia și pe timpul pe care le-am pierdut luptând în acest caz”, a spus Chaturvedi, în vârstă de 66 de ani.

Tribunalele pentru consumatori din India se ocupă în mod specific de astfel de probleme legate de servicii prestate defectuos. Cazurile sunt, însă, foarte multe, iar tribunalele deseori se văd depășite de numărul uriaș – poate dura chiar și ani pentru ca astfel de cazuri simple să fie rezolvate.

Chaturvedi, care locuiește în Uttar Pradesh, călătorea din Mathura în Moradabad când casierul l-a suprataxat pentru cele două bilete pe care le-a cumpărat – biletele costau câte 35 de rupii fiecare, însă când i-a înmânat casierului o bancnotă de 100 de rupii, acesta i-a dat înapoi doar 10 rupii, taxându-l 90 de rupii în loc de 70.

Deși i-a atras atenția casierului că nu a primit suma corectă, acesta a refuzat să-i dea banii înapoi.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *