Topul CNN al celor mai frumoase orașe mici din Europa

Roma, Paris și Barcelona sunt destinațiile urbane europene care atrag cel mai mare număr de turiști în fiecare an și, bineînțeles, perfect justificat, pentru că sunt orașe superbe, cu o istorie bogată. Dar Europa este plină de orașe mai mici încântătoare, cu arhitecturi spectaculoase și cu o cultură și istorie la fel de bogate ca cele trei exemple emblematice.

CNN a făcut o selecție cu câteva dintre cele mai frumoase orașe mici din Europa, între care se numără vechi orașe percărești sau așezări medievale ascunde printre dealuri.

Giethoorn, Olanda FOTO: Profimedia Images

Deschide galeria foto

I se spune „Veneția olandeză”. Giethoorn este un orășel pitoresc care, spre deosebite de varianta italiană, nu este aglomerat de turiști. Ca și Veneția, este străbătut de ape, nu se circula cu mașina în centru, așa că singura modalitate de deplasare este pe jos sau pe apă. Aici se află și un restaurant cu stele Michelin, Hollands-Venetië.

Guimarães este important pentru istoria Portugaliei, a fost prima capitală a țării în secolul al XII-lea, iar nucleul său medieval rămâne în mare parte intact.

Micuțul Roscoff este pitoresc și prosper datorită comerțului maritim. Astăzi, este un centru de talasoterapie, folosind apa de mare pentru a trata afecțiunile medicale.

Anghiari este o încântare, un mic oraș fortificat, un labirint pietonal de alei și străzi înguste, cu o istorie foarte interesantă.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *