Live Text Având podurile distruse, rușii din Herson se reaprovionează cu feribotul. Cât pot rezista contraofensivei ucrainene

Capacitatea rușilor de a rezista contraofensivei ucrainene în regiunea Herson este determinată de rezervele de provizii pe care au reușit să și le facă până acum. Serviciile britanice de informații estimează că liniile de reaprovizionare a rușilor din Herson sunt aproape blocate, astfel că trebuie să se bazeze pe ce au. Pe de altă parte, agențiile internaționale de rating au încadrat Ucraina la incapacitate de plată, în ciuda faptului că țara a primit o amânare de doi ani la plata unor datorii externe de circa 20 de miliarde de dolari.

Live Textul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI.

ACTUALIZARE 12.04 Alte două nave au plecat sâmbătă din porturile Ucrainei de la Marea Neagră, a declarat Ministerul Apărării al Turciei, ridicând numărul total de vapoare de marfă care au plecat din țară în baza unui acord intermediat de ONU la 16.

Fulmar S, sub pavilionul Barbados, a părăsit portul Cernomorsk, transportând 12.000 de tone de porumb spre provincia Iskenderun din sudul Turciei, se arată în comunicat.

Thoe, sub pavilionul Insulei Marshall, a plecat din același port și s-a îndreptat spre Tekirdag din Turcia, transportând 3.000 de tone de semințe de floarea soarelui.

O altă navă va pleca sâmbătă din Turcia către Ucraina pentru a cumpăra cereale, potrivit Reuters.

ACTUALIZARE 11.40 Rusia a avertizat că posibila plasare a țării pe lista statelor care sponsorizează terorismul a Departamentului de Stat al SUA ar putea fi un „punct fără întoarcere” diplomatic și ar putea declanșa o ruptură totală a relațiilor dintre cele două țări, potrivit The Guardian.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *