Oct 24, 2021
Home » Rețete » Aluat de pizza italian. Secretele bucătarilor italieni pentru cea mai gustoasă și pufoasă pizza Un aluat de pizza italian este baza pentru o pizza ca la carte. Fie că preferați pizza cu blat pufos sau subțire, cu de toate sau doar cu câteva ingrediente de calitate, totul pornește de la prepararea aluatului. Cea mai mare greșeală este să folosiți aluat congelat, cu atât mai mult cu cât blatul pentru pizza nu este deloc greu de preparat, iar bucătarii italieni și-au dezvăluit secretele pentru un rezultat delicios. Aluat de pizza italian, cum se prepară pas cu pas Pizza este un preparat extrem de popular în toată lumea. Atunci când avem poftă de o pizza bună, o putem prepara în propria bucătărie, iar dacă ținem cont de câteva reguli simple, rezultatul va fi unul ca la carte. Totul pornește de la baza pizzei, care este aluatul. Un aluat pregătit cu pricepere garantează un rezultat delicios. Maeștrii pizzeri italieni au o rețetă pe care o respectă de fiecare dată și, dacă o urmați întocmai și păstrați cantitățile și proporțiile, nu aveți cum să dați greș în prepararea aluatului de pizza. Ingrediente: 25 g drojdie proaspătă sau 8 g drojdie uscată (un plic) 1 linguriță sare 1 linguriță zahăr 50 ml ulei de măsline extravirgin 500 g făină albă 350 ml apă Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în 50 ml apă călduță, împreună cu zahărul, și se lasă 5 minute să crească. Zahărul ajută la activarea drojdiei, așa că este important să nu săriți peste acest pas. Într-un bol, se cerne făina și se face o gaură în mijloc. Se toarnă acolo drojdia, se adaugă restul de 300 ml apă, sarea și uleiul de măsline, care este ingredientul-cheie în această rețetă și nu ar trebui sub nicio formă omis. El va face ca aluatul să fie elastic și pufos. Se omogenizează totul, după care începeți să frământați aluatul cu mâna, până când toată făina s-a încorporat, iar aluatul capătă o textură elastică și nu se mai lipește de mâini sau de pereții vasului. Se unge bolul cu puțin ulei de măsline și se lasă aluatul la crescut, acoperit cu folie alimentară sau cu un prosop curat, într-un loc călduț, timp de cel puțin o oră. Cât timp stă la dospit, aluatul ar trebui să își dubleze volumul. Impact.ro CUMPLIT! Cătălin Moroșanu a vrut să se afle de la el. Cum a DEPĂȘIT cel…
Aluat de pizza italian Cum întinzi corect un aluat de pizza italian Din cantitățile menționate, puteți prepara două pizza de dimensiuni medii, cu blat subțire, sau o singură pizza mare, cât tava cuptorului, cu blat pufos. După ce aluatul s-a dospit, se pune pe suprafața de lucru pudrată cu făină și i se dă forma unei bile (se pot forma două bile, dacă alegeți să faceți două pizza cu blat subțire). Pentru a întinde aluatul de pizza, este ideal să folosiți mâinile, nu făcălețul. Atuatul este elastic și are bule de aer, de când a stat la dospit, care îl vor face să fie pufos. Dacă în întindeți cu sucitorul, nu veți face decât să striviți aceste bule de aer, iar blatul de pizza va fi fad și deloc pufos. Începeți să întindeți aluatul cu mâinile, rotindu-l ușor, dinspre centru spre margini. Se pune aluatul de pizza pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se adaugă ingredientele, după preferință. Începeți cu sosul de roșii amestecat cu ierburi aromatice și cu mozzarella dată pe răzătoare sau tăiată felii subțiri, apoi adăugați ce ingrediente vă plac: bacon, salam, șuncă, piept de pui, porumb, ardei, măsline, ciuperci, ceapă, brânzeturi etc. Pentru a coace pizza, încingeți cuptorul la 230 de grade și puneți tava cu pizza pe raftul din mijloc, pentru aproximativ 7-8 minute. Pizza este gata și poate fi tăiată și savurată după ce s-a răcit. Puteți adăuga frunze de busuioc proaspăt sau de ruccola atunci când o serviți. Poftă bună! Urmăriți Impact.ro și pe
GSP.ro Divorțează după 20 de ani de relație. Anunț uluitor făcut de soția lui: „Era inevitabil”
Ego.ro De ce copiii și nepoții nu-l ajută pe Viorel Lis nici măcar în aceste clipe…
Știri din lume Cum arată acum prima iubită a lui Traian Băsescu. IMAGINE rară
Spynews Românii care nu au acces la Kaufland și Lidl cu tichete sociale. Ce carduri nu…
BZI.ro Stirea momentului in Romania! Vestea primita de parintii studetei de la Medicina care a surprins…
Capital.ro Gheorghe Dincă a îngrozit România! A ucis şi ALTE FETE. A ţinut secret 17 ani
Spynews Trei mănăstiri făcătoare de minuni pentru căsătorie. Unde te poți ruga pentru a-ți găsi jumătatea
Sport.ro I-a arătat Pamelei Anderson cum se face! „Cea mai sexy hocheistă din lume” a recreat…
Stirile PRO TV Și-a demascat mireasa infidelă chiar în ziua nunții. Metoda inedită prin care un mire s-a… Diferența dintre o bere la doză și una la sticlă. În care dintre cele două recipiente se păstrează mai bine băutura verii
Monden 16:36 Rețeta cu care Jojo l-ar putea da gata pe Paul Ipate. Preparatul este unul autentic românesc
EVZ.ro Meseria viitorului, predată în România. Cât costă cursurile și unde se țin
Ce i s-a întâmplat lui David Popovici azi la Roma. Ziua va rămâne în ISTORIE
Romania TV Iubirea pare că a lovit-o ca un tsunami pe Anamaria Prodan. Gestul făcut de această…
Ego.ro Ce înseamnă ultima cifră din CNP, de fapt. Puțini știu ce mesaj ascunde
TV Mania George Buhnici, glume nesărate despre fetele de 13 ani. Mircea Badea a reacționat dur
LIBERTATEAPENTRUFEMEI.RO Mihaela Geoană, lecție de stil la logodna fiicei, dar stai să o vezi pe cuscra…
Avantaje.ro Cele 13 simptome ale cancerului pe care trebuie neapărat să le verificați
Shtiu.ro Părintele Galeriu a zis că la ora 6 vine Dracul în biserică. Ce s-a întamplat… © Copyright 2022, IMPACT.ro. Toate drepturile rezervate