Xiaomi lansează MIX Fold 2, o alternativă mai ieftină la Z Fold4 de la Samsung

Xiaomi pare că este în ofensivă pe piața de smartphone-uri cu ecran pliabil, noul Xiaomi MIX Fold 2 având ținta în direcția publicului interesat în special de noul Galaxy Z Fold4 de la Samsung. Acesta nu este doar un model comparabil în performanță brută, însă vine cu un corp mai compact, baterie mai mare, încărcare mai rapidă și chiar și un preț mai mic.

Noul MIX Fold 2 de la Xiaomi este foarte similar cu ceea ce vedem la Samsung Galaxy Z Fold4, folosind multe dintre aceleași tehnologii. Există însă dimensiuni semnificative la capitolul dimensiuni, Xiaomi încercând să aducă acest model mai aproape de un smartphone „obișnuit”.

Astfel, la exterior, ecranul de 6,56” este de dimensiuni mai „normale”, iar formatul de ecran 21:9 nu este atât de ciudat precum cel de pe modelul Samsung, care este și mai mic și mai îngust. Acest panel este de tip OLED și afișează imagini la 120 Hz, însă nu beneficiază de tehnologie LTPO. Se laudă însă cu sticla Gorilla Glass Victus, care este cu o generație în urma modelului Victus+ de pe Fold.

Ecranul pliabil este de asemenea mai mare, cu diagonală de 8,02” și rezoluție 2.160 x 1.914 pixeli. Acesta este însă bazat pe un panel OLED la 120 Hz de tip LTPO 2.0, care permite reducerea frecvenței în timp real. Ambele ecrane au luminozitate de 1.000 nits și sunt compatibile cu Dolby Vision pentru conținut HDR.

xiaomi mix fold 2 main

Configurația internă este construită în jurul unui chipset Snapdragon 8+ Gen 1, cu 12 GB memorie RAM și până la 512 GB stocare. Bateria de 4.500 mAh oferă încărcare rapidă la 67W, putând fi alimentată complet în mai puțin de 40 de minute, conform Xiaomi.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *