Xiaomi a anunțat Redmi K50 Ultra, un flagship de buget cu probabil cel mai bine dotat ecran din piață

MIX Fold 2 nu a fost singurul smartphone high-end anunțat ieri de Xiaomi în cadrul evenimentului de lansare pe care l-a organizat în China. Compania a anunțat și un nou model flagship pentru seria Redmi, modelul K50 Ultra, echipat de asemenea cu cel mai performant chipset Snapdragon 8+ Gen 1 de la Qualcomm. Acesta ar putea să vină însă în Europa sub un alt nume sau chiar sub alt brand, modelul K50 Gaming original fiind livrat în Europa drept POCO F4 GT, de exemplu.

Modelul K50 Ultra beneficiază de un design nou, inspirat de cel al seriei Xiaomi 12, însă beneficiază de avantajele ambelor modele K50 anterioare: Pro și Gaming. Acesta folosește chipset-ul Snapdragon 8+ Gen 1 alături de un sistem de răcire mai avansat, cu o cameră de vapori cu dimensiuni de 3.724 mm2, care ar trebui să asigure stabilitate în performanță chiar și după două ore de gaming intens. Având în vedere că multe dintre telefoanele din piață scad cu 20-30 sau chiar 40% în performanță după numai 20-30 minute, aceste promisiuni sunt cel puțin interesante.

redmi k50 ultra blue

Telefonul este livrat în variante cu 8 sau 12 GB memorie RAM și 128, 256 sau 512 GB stocare internă. Ecranul este bazat pe un panel AMOLED de 6,67” cu culori pe 12 biți, ceva ce nu vedem foarte des în zona smartphone-urilor și nici a monitoarelor pentru computere. Acesta ar trebui să asigure o calitate mai mare a imaginii, prin redarea a 68,7 miliarde de culori. Impactul real ar trebui să fie văzut însă în conținut HDR Dolby Vision, pe care acest model îl poate reda, care este cu adevărat masterizat pentru culori pe 12 biți.

Acest panel este neobișnuit și prin faptul că are o rezoluție non-standard: 2.712 x 1.220 pixeli. Până acum doar Apple și Huawei au folosit astfel de rezoluții neobișnuite pe telefoanele lor de top. Motivul invocat de Xiaomi este faptul că oferă o densitate de pixeli de 466 ppi, oferind astfel pentru ochiul uman diferențe minime față de un panel 1440p (QHD) dar cu un consum mai mic de energie. Desigur, acesta este un panel rapid, la 120 Hz, cu 1920 de niveluri de luminozitate pentru fiecare pixel. Ecranul include și un senzor de amprentă care, aparent, poate detecta și pulsul utilizatorului.

redmi k50 ultra camera

Telefonul este alimentat de o baterie de 5.000 mAh care se încarcă la 120W, la fel ca alte modele Xiaomi de top din piață, folosind același cip de alimentare Surge P1. Sistemul de camere este însă unul mai degrabă de medie: cameră principală de 108 megapixeli cu stabilizare optică pe un senzor destul de mic: 1/1.67” cu pixeli de 0,64nm. După aplicarea unui algoritm de pixel binning, fotografiile finale au pixeli de 1,92nm. Camera ultrawide secundară este însă una de numai 8 megapixeli, iar cea de-a treia cameră este una de top macro de 20 megapixeli. Senzorul frontal are 20 megapixeli.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *