Motorola lansează X30 Pro, primul telefon cu o cameră de 200 megapixeli

Motorola a anunțat oficial primul smartphone cu o cameră foto cu senzor de 200 megapixeli. Moto X30 Pro este dedicat pieței din China, însă ar trebui să ajungă în următoarele câteva luni și în Europa sub mule Motorola Edge 30 Ultra. Momentan avem doar specificațiile și prețul variantei chinezești, care concurează cu alte flagship-uri din piață, cu un procesor de top și încărcare extrem de rapidă.

Moto X30 Pro pare să fie o evoluție a flagship-ului Edge 30 Pro de acum câteva luni. Acesta folosește un ecran similar, cu diagonală de 6,73”, rezoluție Full HD+, refresh rate la 144 Hz și margini curbate pe laterale. Această alegere este una ciudată, întrucât majoritatea companiilor se îndepărtează de acest design.

moto x30 pro back

moto x30 pro back

Desigur, display-ul și configurația erau destul de bune și pe modelul X30/Edge 30 Pro original, dar camera primește cele mai mari îmbunătățiri. Acesta este primul smartphone din piață care folosește senzorul Samsung ISOCELL HP1, cu rezoluție de 200 megapixeli și dimensiuni de 1/1.22”. Acesta poate realiza fotografii atât la rezoluția sa maximă, cât și la rezoluții mai mici, cu detalii îmbunătățite, zgomot redus și performanță mai bună în lumină scăzută, prin pixel binning, combinând fie câte doi, sau câte 4 pixeli.

Acesta este și unul dintre puținele telefoane care poate filma în 8K la 30 de cadre pe secundă, majoritatea modelelor lansate anterior oferind doar 24 de cadre pe secundă. Celelalte două camere oferă rezoluție de 50 megapixeli, pentru camera ultra-wide și 12 megapixeli pentru camera cu zoom. Din fericire, nu găsim cameră macro sau una de adâncime pe acest model. Chiar și pe partea din față, Moto X30 Pro vine cu o cameră de rezoluție înaltă: 60 megapixeli.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *