Galerie Foto Voluntari înarmaţi cu găleţi cu apă şi prosoape au salvat delfinii eşuaţi pe o plajă din Noua Zeelandă

Voluntarii au salvat şapte dintre cei nouă delfini eşuaţi vineri pe o plajă îndepărtată din Noua Zeelandă, aducând găleţi de apă şi înfăşurându-i în prosoape pentru a-i menţine hidrataţi până când nivelul apei a crescut suficient astfel încât animalele să poată reveni în mare.

Voluntari înarmaţi cu găleţi cu apă şi prosoape au salvat delfinii eşuaţi pe o plajă din Noua Zeelandă. Foto: Project Jonah/ Twitter

Deschide galeria foto

Cel puţin unul dintre cei nouă delfini eşuaţi în golful Whakanewha din Waiheke Island, în largul oraşului Auckland era pui, a precizat Project Jonah, o asociaţie specializată în salvarea delfinilor şi balenelor eşuate, relatează Reuters, citată de Agerpres.

„A fost un efort susţinut realizat în colaborare de medicii noştri, personalul Departamentului pentru Conservare, localnici şi public”, a precizat organizaţia nonguvernamentală într-un mesaj publicat pe Facebook, referindu-se la participanţii din partea unei comunităţi tribale regionale.

Creşterea nivelului apelor a permis salvatorilor să ajute şapte dintre delfini să revină în mare, a mai adăugat asociaţia.

Două dintre animale au murit ieri. Oficiali din domeniul conservării au avansat iniţial în mod eronat un număr total de 10 delfini eşuaţi.

Micuţa insulă Waiheke, unde locuiesc circa 10.000 de persoane, se află la o distanţă de aproximativ 40 de minute cu feribotul de Auckland.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *