O femeie a furat de la mama ei tablouri de 140 de milioane de dolari, cu ajutorul unei prezicătoare care i-a spus că sunt blestemate

O femeie din Brazilia a fost arestată pentru că s-ar fi folosit de o falsă prezicătoare pentru a fura de la mama ei bani, tablouri și bijuterii în valoare de peste 140 de milioane de dolari, relatează BBC.

Victima este văduva unuia dintre cei mai importanți colecționari de artă din Brazilia. Fiica ei este acuzată că i-a furat operele de artă folosind un o prezicătoare care i-a spus că acestea sunt blestemate.

Un tablou al unuia dintre cei mai cunoscuți artiști din Brazilia a fost găsit ascuns sub un pat.

Potrivit poliției din Rio de Janeiro și relatărilor din presa locală, înșelătoria a început în 2020, când victimei i s-a spus de către falsa prezicătoare că fiica ei este bolnavă și a fost convinsă să plătească pentru tratamentul acesteia.

În lunile care au urmat, polițiștii spun că fiica și prezicătoarea „au început să ia operele de artă din casă, susținând că au fost blestemate cu energie negativă pentru care e nevoie de rugăciune”.

Escrocheria a continuat, implicând și mai mulți complici, potrivit poliției. Fiica și ceilalți suspecți ar fi maltratat victima, ținând-o luni de zile sechestrată.

„Au luat 16 tablouri”, a spus ofițerul de poliție Gilberto Ribeiro pentru Reuters, inclusiv lucrări ale unor renumiți artiști brazilieni.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *