Greșeala pe care multe gospodine o fac atunci când sterilizează borcanele. De ce este importantă temperatura

Pe măsură ce vara se apropie de final, gospodinele din întreaga țară încep să își facă planurile pentru umplerea rafturilor din cămară cu murături, gemuri și conserve de care să ne bucurăm și în timpul lunilor de iarnă. Indiferent ce vei pregăti, primul pas este același și este diferența dintre succes și eșec. Află care este greșeala pe care cei mai mulți o fac atunci când sterilizează borcanele. De ce este atât de importantă temperatura.Cum se sterilizează borcaneleCu toate că magazinele oferă o gamă variată de dulcețuri, gemuri, zacuscă, murături, compot, cele preparate acasă vor fi mereu net superioare, ele neavând în compoziție aditivi nedoriți, îndulcitori sau conservanți.Indiferent ce vrei să prepari, primul pas este mereu același – pregătirea recipientelor. Puțini își dau seama cât de importantă este această etapă. Dacă nu sunt curățate cu simț de răspundere, compoziția ce ajunge în ele se va strica.Sterilizarea borcanelor are ca scop eliminarea tuturor bacteriilor și sporilor de mucegai din interior sau de pe capac, iar acest lucru se poate face doar la o temperatură cuprinsă în 105 și 110 grade Celsius, un detaliul ignorat de destul de multe gospodine.Cât se lasă în cuptorNu contează dacă folosești borcane vechi sau abia cumpărate, ele trebuie spălate (cu tot cu capace) în apă caldă cu detergent de vase și frecate bine, atât la interior cât și la exterior, cu un burete de vase.Greșeala pe care multe gospodine o fac atunci când sterilizează borcanele. De ce este importantă temperaturaGreșeala pe care multe gospodine o fac atunci când sterilizează borcanele. De ce este importantă temperaturaClătește-le foarte bine cu apă caldă, până ești sigur că s-a dus orice urmă de detergent, apoi mai clătește-le o dată și cu apă rece.După ce le lași la scurs în jur de un minut, așează capacele și borcanele cu gura în sus pe tava pe care urmează să fie sterilizate. Bagă tava în cuptor (nu trebuie să fie încins), pornește-l și setează temperatura la 150 de grade Celsius. În momentul în care observi că picăturile de apă încă rămase pe borcane încep să sfârâie, mai lasă-le încă un minut, apoi oprește cuptorul.Pe măsură ce vara se apropie de final, gospodinele din întreaga țară încep să își facă planurile pentru umplerea rafturilor din cămară cu murături, gemuri și conserve de care să ne bucurăm și în timpul lunilor de iarnă. Indiferent ce vei pregăti, primul pas este același și este diferența dintre succes și eșec. Află care este greșeala pe care cei mai mulți o fac atunci când sterilizează borcanele. De ce este atât de importantă temperatura. Pe măsură ce vara se apropie de final, gospodinele din întreaga țară încep să își facă planurile pentru umplerea rafturilor din cămară cu murături, gemuri și conserve de care să ne bucurăm și în timpul lunilor de iarnă. Indiferent ce vei pregăti, primul pas este același și este diferența dintre succes și eșec. Află care este greșeala pe care cei mai mulți o fac atunci când sterilizează borcanele. De ce este atât de importantă temperatura. Cum se sterilizează borcanele Cu toate că magazinele oferă o gamă variată de dulcețuri, gemuri, zacuscă, murături, compot, cele preparate acasă vor fi mereu net superioare, ele neavând în compoziție aditivi nedoriți, îndulcitori sau conservanți. Indiferent ce vrei să prepari, primul pas este mereu același – pregătirea recipientelor. Puțini își dau seama cât de importantă este această etapă. Dacă nu sunt curățate cu simț de răspundere, compoziția ce ajunge în ele se va strica. Sterilizarea borcanelor are ca scop eliminarea tuturor bacteriilor și sporilor de mucegai din interior sau de pe capac, iar acest lucru se poate face doar la o temperatură cuprinsă în 105 și 110 grade Celsius, un detaliul ignorat de destul de multe gospodine. Nu contează dacă folosești borcane vechi sau abia cumpărate, ele trebuie spălate (cu tot cu capace) în apă caldă cu detergent de vase și frecate bine, atât la interior cât și la exterior, cu un burete de vase. Cum arată Elena, femeia cu care s-a iubit Traian Băsescu. 'Am ratat șansa de a fi prima doamnă' Impact.ro Cum arată Elena, femeia cu care s-a iubit Traian Băsescu. ‘Am ratat șansa de a… Îl mai ții minte pe NickNick de la N&D? A suferit un accident urât! 'A vrut să fie băiețaș' Impact.ro Îl mai ții minte pe NickNick de la N&D? A suferit un accident urât! ‘A… Greșeala pe care multe gospodine o fac atunci când sterilizează borcanele. De ce este importantă temperatura Cât se lasă în cuptor Clătește-le foarte bine cu apă caldă, până ești sigur că s-a dus orice urmă de detergent, apoi mai clătește-le o dată și cu apă rece. După ce le lași la scurs în jur de un minut, așează capacele și borcanele cu gura în sus pe tava pe care urmează să fie sterilizate. Bagă tava în cuptor (nu trebuie să fie încins), pornește-l și setează temperatura la 150 de grade Celsius. În momentul în care observi că picăturile de apă încă rămase pe borcane încep să sfârâie, mai lasă-le încă un minut, apoi oprește cuptorul. Borcanele se mai pot steriliza și pe aragaz, într-o oală cu apă clocotită, o metodă destul de des folosită în România, dar care nu este cea mai eficientă, în condițiile în care apa nu va depăși 100 de grade Celsius. Pe măsură ce vara se apropie de final, gospodinele din întreaga țară încep să își facă planurile pentru umplerea rafturilor din cămară cu murături, gemuri și conserve de care să ne bucurăm și în timpul lunilor de iarnă. Indiferent ce vei pregăti, primul pas este același și este diferența dintre succes și eșec. Află care este greșeala pe care cei mai mulți o fac atunci când sterilizează borcanele. De ce este atât de importantă temperatura. Cum se sterilizează borcanele Cu toate că magazinele oferă o gamă variată de dulcețuri, gemuri, zacuscă, murături, compot, cele preparate acasă vor fi mereu net superioare, ele neavând în compoziție aditivi nedoriți, îndulcitori sau conservanți. Indiferent ce vrei să prepari, primul pas este mereu același – pregătirea recipientelor. Puțini își dau seama cât de importantă este această etapă. Dacă nu sunt curățate cu simț de răspundere, compoziția ce ajunge în ele se va strica. Sterilizarea borcanelor are ca scop eliminarea tuturor bacteriilor și sporilor de mucegai din interior sau de pe capac, iar acest lucru se poate face doar la o temperatură cuprinsă în 105 și 110 grade Celsius, un detaliul ignorat de destul de multe gospodine. Nu contează dacă folosești borcane vechi sau abia cumpărate, ele trebuie spălate (cu tot cu capace) în apă caldă cu detergent de vase și frecate bine, atât la interior cât și la exterior, cu un burete de vase. Cum arată Elena, femeia cu care s-a iubit Traian Băsescu. 'Am ratat șansa de a fi prima doamnă' Impact.ro Cum arată Elena, femeia cu care s-a iubit Traian Băsescu. ‘Am ratat șansa de a… Îl mai ții minte pe NickNick de la N&D? A suferit un accident urât! 'A vrut să fie băiețaș' Impact.ro Îl mai ții minte pe NickNick de la N&D? A suferit un accident urât! ‘A… Greșeala pe care multe gospodine o fac atunci când sterilizează borcanele. De ce este importantă temperatura Cât se lasă în cuptor Clătește-le foarte bine cu apă caldă, până ești sigur că s-a dus orice urmă de detergent, apoi mai clătește-le o dată și cu apă rece. După ce le lași la scurs în jur de un minut, așează capacele și borcanele cu gura în sus pe tava pe care urmează să fie sterilizate. Bagă tava în cuptor (nu trebuie să fie încins), pornește-l și setează temperatura la 150 de grade Celsius. În momentul în care observi că picăturile de apă încă rămase pe borcane încep să sfârâie, mai lasă-le încă un minut, apoi oprește cuptorul. Borcanele se mai pot steriliza și pe aragaz, într-o oală cu apă clocotită, o metodă destul de des folosită în România, dar care nu este cea mai eficientă, în condițiile în care apa nu va depăși 100 de grade Celsius. Pe măsură ce vara se apropie de final, gospodinele din întreaga țară încep să își facă planurile pentru umplerea rafturilor din cămară cu murături, gemuri și conserve de care să ne bucurăm și în timpul lunilor de iarnă. Indiferent ce vei pregăti, primul pas este același și este diferența dintre succes și eșec. Află care este greșeala pe care cei mai mulți o fac atunci când sterilizează borcanele. De ce este atât de importantă temperatura. Cum se sterilizează borcanele Cu toate că magazinele oferă o gamă variată de dulcețuri, gemuri, zacuscă, murături, compot, cele preparate acasă vor fi mereu net superioare, ele neavând în compoziție aditivi nedoriți, îndulcitori sau conservanți. Indiferent ce vrei să prepari, primul pas este mereu același – pregătirea recipientelor. Puțini își dau seama cât de importantă este această etapă. Dacă nu sunt curățate cu simț de răspundere, compoziția ce ajunge în ele se va strica. Sterilizarea borcanelor are ca scop eliminarea tuturor bacteriilor și sporilor de mucegai din interior sau de pe capac, iar acest lucru se poate face doar la o temperatură cuprinsă în 105 și 110 grade Celsius, un detaliul ignorat de destul de multe gospodine. Nu contează dacă folosești borcane vechi sau abia cumpărate, ele trebuie spălate (cu tot cu capace) în apă caldă cu detergent de vase și frecate bine, atât la interior cât și la exterior, cu un burete de vase. Cum arată Elena, femeia cu care s-a iubit Traian Băsescu. 'Am ratat șansa de a fi prima doamnă' Impact.ro Cum arată Elena, femeia cu care s-a iubit Traian Băsescu. ‘Am ratat șansa de a… Îl mai ții minte pe NickNick de la N&D? A suferit un accident urât! 'A vrut să fie băiețaș' Impact.ro Îl mai ții minte pe NickNick de la N&D? A suferit un accident urât! ‘A… Greșeala pe care multe gospodine o fac atunci când sterilizează borcanele. De ce este importantă temperatura Cât se lasă în cuptor Clătește-le foarte bine cu apă caldă, până ești sigur că s-a dus orice urmă de detergent, apoi mai clătește-le o dată și cu apă rece. După ce le lași la scurs în jur de un minut, așează capacele și borcanele cu gura în sus pe tava pe care urmează să fie sterilizate. Bagă tava în cuptor (nu trebuie să fie încins), pornește-l și setează temperatura la 150 de grade Celsius. În momentul în care observi că picăturile de apă încă rămase pe borcane încep să sfârâie, mai lasă-le încă un minut, apoi oprește cuptorul. Borcanele se mai pot steriliza și pe aragaz, într-o oală cu apă clocotită, o metodă destul de des folosită în România, dar care nu este cea mai eficientă, în condițiile în care apa nu va depăși 100 de grade Celsius. Pe măsură ce vara se apropie de final, gospodinele din întreaga țară încep să își facă planurile pentru umplerea rafturilor din cămară cu murături, gemuri și conserve de care să ne bucurăm și în timpul lunilor de iarnă. Indiferent ce vei pregăti, primul pas este același și este diferența dintre succes și eșec. Află care este greșeala pe care cei mai mulți o fac atunci când sterilizează borcanele. De ce este atât de importantă temperatura. Cum se sterilizează borcanele Cu toate că magazinele oferă o gamă variată de dulcețuri, gemuri, zacuscă, murături, compot, cele preparate acasă vor fi mereu net superioare, ele neavând în compoziție aditivi nedoriți, îndulcitori sau conservanți. Indiferent ce vrei să prepari, primul pas este mereu același – pregătirea recipientelor. Puțini își dau seama cât de importantă este această etapă. Dacă nu sunt curățate cu simț de răspundere, compoziția ce ajunge în ele se va strica. Sterilizarea borcanelor are ca scop eliminarea tuturor bacteriilor și sporilor de mucegai din interior sau de pe capac, iar acest lucru se poate face doar la o temperatură cuprinsă în 105 și 110 grade Celsius, un detaliul ignorat de destul de multe gospodine. Nu contează dacă folosești borcane vechi sau abia cumpărate, ele trebuie spălate (cu tot cu capace) în apă caldă cu detergent de vase și frecate bine, atât la interior cât și la exterior, cu un burete de vase. Cum arată Elena, femeia cu care s-a iubit Traian Băsescu. 'Am ratat șansa de a fi prima doamnă' Impact.ro Cum arată Elena, femeia cu care s-a iubit Traian Băsescu. ‘Am ratat șansa de a… Îl mai ții minte pe NickNick de la N&D? A suferit un accident urât! 'A vrut să fie băiețaș' Impact.ro Îl mai ții minte pe NickNick de la N&D? A suferit un accident urât! ‘A… Greșeala pe care multe gospodine o fac atunci când sterilizează borcanele. De ce este importantă temperatura Cât se lasă în cuptor Clătește-le foarte bine cu apă caldă, până ești sigur că s-a dus orice urmă de detergent, apoi mai clătește-le o dată și cu apă rece. După ce le lași la scurs în jur de un minut, așează capacele și borcanele cu gura în sus pe tava pe care urmează să fie sterilizate. Bagă tava în cuptor (nu trebuie să fie încins), pornește-l și setează temperatura la 150 de grade Celsius. În momentul în care observi că picăturile de apă încă rămase pe borcane încep să sfârâie, mai lasă-le încă un minut, apoi oprește cuptorul. Borcanele se mai pot steriliza și pe aragaz, într-o oală cu apă clocotită, o metodă destul de des folosită în România, dar care nu este cea mai eficientă, în condițiile în care apa nu va depăși 100 de grade Celsius.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *