Mitul amantei lui Putin, desființat de un opozant al lui Putin. Povestea Alinei Kabaeva este o „operaţiune de acoperire” a Kremlinului

Fosta campioană olimpică la gimnastică ritmică, Alina Kabaeva, nu este nici amanta şi nici soţia secretă a preşedintelui rus, Vladimir Putin, astfel cei doi nu sunt un cuplu şi nu au niciun copil împreună, potrivit fostului membru al opoziției din Rusia și singurul deputat din Duma de Stat care a votat împotriva anexării Crimeii, Ilia Ponomariov, într-un interviu acordat cunoscutului jurnalist ucrainean Dmitri Gordon, relatează miercuri agenţia de presă Unian.

Kabaeva are copii, dar ei nu sunt ai lui Putin, insistă Ponomariov, refuzând să divulge cine este tatăl copiilor fostei gimnaste despre care s-a spus mult timp că ar fi amanta preşedintelui rus.

Ilia Ponomariov a fost singurul membru al Dumei de Stat din Rusia care a votat împotriva anexării Crimeii de către Moscova în 2014. El trăieşte de mulţi ani la Kiev, acolo unde a fondat un post de radio cu scopul de a-l înlătura pe Putin de la putere. De la începutul invaziei ruse în Ucraina, Ponomariov s-a înrolat în forţele ucrainene de apărare teritorială.

„În orice caz, cred că Kabaeva este o operaţiune de acoperire. Am multe dovezi că ea nu îi este niciun fel de soţie. Şi cred că copiii pe care îi are nu sunt copiii lui Putin. Îndeplineşte o anumită sarcină importantă. Desigur, ea cu Putin sunt ceea ce se spune ‘prieteni buni’, dar ea joacă un rol de faţadă, de acoperire”, a declarat Ponomariov în interviul acordat lui Dmitri Gordon.

Deşi afirmă de la bun început că informaţia că fosta gimnastă ar fi amanta lui Putin a fost râspândită chiar de Kremlin, materialul publicat de Moskovski Komsomoleţ în 2008 pe această temă l-a iritat într-atât de mult pe Putin, încât ziarul a fost închis.

Cu toate acestea, fostul deputat susţine că îi cunoaşte personal pe cei care stau în spatele poveştii respective, iar pentru Aleksandr Lebedev, patronul ziarului, tabloidul nu era un proiect rentabil şi articolul cu Kabaeva i-a servit practic drept un pretext pentru a-l închide.

Potrivit lui, Serghei Iastrjembski, fostul secretar de presă al defunctului preşedinte Boris Elţin, ar fi fost cel care a supervizat „diseminarea poveştii cu amanta lui Putin”, scrie Agerpres.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *