Galaxy Z Flip4 și Fold4, anunțate oficial. Detalii complete: specificații, preț și data de lansare. VIDEO

Samsung a anunțat oficial noile sale telefoane cu ecran pliabil, o nouă gamă de ceasuri inteligente și o pereche de căști true wireless, în ceea ce pare a fi ultima lansare mare a companiei din 2022. Săptămâna trecută am fost la Londra pentru a vedea toate aceste dispozitive în premieră și m-am întors cu detalii complete despre ele. Hai să facem cunoștință împreună cu Galaxy Z Flip4, Z Fold4, noile Galaxy Watch5 și 5 Pro, cât și cu Galaxy Buds2 Pro.

Primul dintre cele două smartphone-uri cu ecran pliabil pe care l-am văzut a fost Galaxy Z Flip4, cel de-al patrulea model pe format clamshell de la Samsung. Acest design s-a dovedit a fi cel mai popular dintre cele două, iar Samsung pare că depune eforturi mari pentru a aduce acest telefon la un preț cât mai mic în piață, în timp ce îmbunătățește mai multe aspecte la nivel de capabilități.

ERROR

Ecranele nu s-au schimbat foarte mult de la o generație la alta. Vorbim din nou despre două paneluri OLED, unul de doar 1,9” pe exterior și unul de 6,7”, pliabil, cu rezoluție Full HD și tehnologie LTPO, cu frecvență între 1 și 120 Hz la interior. Acesta este tot protejat de o folie din plastic și în continuare afișează o cută destul de evidentă pe centru. Chiar dacă Samsung a modificat puțin balamaua telefonului, acesta tot nu se pliază complet, lăsând un mic spațiu între cele două jumătăți.

Hardware-ul intern pornește cu un chipset Snapdragon 8+ Gen 1, cel mai performant model de la Qualcomm, 8 GB memorie RAM și 128, 256 sau 512 GB stocare internă. Acumulatorul primește însă cel mai mare upgrade, de la 3.300 la 3.700 mAh, cât și încărcare mai rapidă, la 25W pe fir și 15W wireless.

Și camerele primesc un upgrade semnificativ, în special în materie de performanță în lumină slabă. Avem din nou două camere de 12 megapixeli, iar cea principală ar trebui să poată capta cu 65% mai multă lumină decât generația anterioară în modul nocturn. Camera ultra-wide este probabil similară cu cea de anul trecut.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *