Compania care asamblează iPhone se pregătește să producă și tractoare electrice

Gigantul taiwanez Hon Hai Precision Industry (Foxconn), cel mai important partener al Apple pentru producția de smartphone-uri iPhone, va asambla tractoare electrice.

Compania a cumpărat o fabrică a Lordstown Motors în statul american Ohio. Acolo, Foxconn va asambla automobile electrice pentru Lordstown și Fisker Inc., dar și tractoare.

Cel mai mare producător de dispozitive electronice din lume, care produce de la smartphone-uri până la console video, continuă să se diversifice. Compania a început producția de semiconductori și dezvoltarea de tehnologii bazate pe inteligență artificială.

Citește și: O companie a lansat un tractor electric de 70 CP, 60 kWh. Prețul vehiculului

Foxconn a cumpărat fabrica din Ohio pentru 230 de milioane de dolari în 2021 de la startup-ul aflat în dificultate. Modelul de tractor care va fi asamblat acolo este Monarch MX-V. Vehiculul a fost proiectat pentru activități agricole.

Tractorul va avea o autonomie de peste 10 ore cu bateriile încărcate complet. Vehiculul nu va petrece foarte mult timp în garaj pentru reîncărcare, deoarece pachetul de baterii poate fi înlocuit rapid cu unul nou. Încărcarea completă a unui pachet va dura până la cinci ore, potrivit producătorului.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *