Metoda prin care o femeie a escrocat mai mulți oameni aflați în necaz. Se recomanda „față bisericească”. O sumă uriașă i-a intrat astfel în cont

O femeie din Ploiești a făcut numeroase victime în rândul oamenilor bătuți de soartă, storcându-i de bani, în schimbul unor promisiuni deșarte. Cu vorbe bine alese, Cristina Ghiocel sau măicuţa Filofteea, aşa cum era cunoscută în mediul online individa respectivă, reușea să convingă persoanele aflate în necaz că are putere divină și că o să-i vindece sau o să-i scape de blesteme.

Cum a înșelat mai multe persoane o femeie care pretindea că este vindecătoare

Femeia din Ploiești nu acționa singură, ci împreună cu Victor Mantu, „părintele stareţ” al unei mănăstiri din Urlaţi, Prahova. Cu vorbele la ei, cei doi au reuşit să păcălească mai multe persoane aflate la necaz, cele mai multe dintre ele plecate la muncă în străinătate, potrivit adevărul.ro.

Individa și amicul ei susțineu că, în schimbul unor sume generoase transferate în cont, alungă bolile, farmecele sau îndepărtează dușmanii. Ca să pară cât mai serioși, cei doi aveau și un site unde se recomandau „feţe bisericeşti experţi în magie albă“.

Metoda prin care o femeie a escrocat mai multi oameni

O femeie a plătit 60.000 de euro ca să-și salveze copilul bolnav

În plasa escrocilor au căzut o grămadă de naivi, care încă așteaptă minunile măicuței Filofteea și a starețului, după ce au plătit „lucrările. Cei mai mulți oameni care au căzut în plasă aveau copii bolnavi și sperau la un miracol.

Fiind convinsă că măicuţa Filofteea îi va salva copilul bolnav, o femeie din Bistrița a scos din buzunare nu mai puțin de 60.000 de euro. Suma nu a fost achitată integral, ci treptat.

„Jur că nu mă mai apropii de lucrare şi-atunci o să vezi ce ţi se-ntâmplă. (…) Vă bateţi joc de casa domnului să ştiţi, dacă luni nu trimiteţi bani. (…) Am toate datele dumneavoastră şi pozele.

N-o să mai fiţi bine niciodată pentru bani care vi pun… Acum intru în lucrare”, le spuneau şarlatanii oamenilor care ajungeau la fundul sacului.

N-o să mai fiţi bine niciodată pentru bani care vi pun… Acum intru în lucrare”, le spuneau şarlatanii oamenilor care ajungeau la fundul sacului.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *