Cel mai bun cric auto hidraulic

Un cric auto hidraulic iti permite sa ridici usor, rapid si in siguranta orice autovehicul pentru a putea sa schimbi rotile sau sa efectuezi lucrari de reparatie si intretinere rapide pentru componentele greu accesibile.

Cricurile hidraulice iti permit sa ridici fara efort consoderabil automobilul si ofera o metoda de operare in siguranta mult mai avantajoasa decat un cric manual clasic.

Cum alegi cel mai bun cric auto hidraulic

Alegerea cricului auto hidraulic potrivit nu este chiar atat de simpla precum pare, acestea fiind de diferite dimensiuni, capacitati de ridicare si tipuri de design.

Alegerea unui cric auto hidraulic nepotrivit nu numai ca va ingreuna sarcina la care il vei supune, dar este si foarte periculos. Incercarea de a ridica un vehicul greu folosind un cric nepotrivit nu vei pune in pericol numai integritatea vehicului, dar si siguranta personala.

Cricurile auto hidraulice sunt mult mai eficiente decat cele mecanice, iar modelele performante pot ajunge in pozitia maxima dupa numai 3-5 pompari. In plus, acestea necesita foarte putin efort pentru operare.

Tipul de cric

Cricurile auto hidraulice sunt disponibile in doua forme: tip butelie si tip crocodil. Cricurile hidraulice crocodil sunt joase si lungi si pot fi manevrate cu usurinta in pozitie permitand plasarea precisa.

Cricurile hidraulice tip butelie trebuie ridicate si plasate in pozitie si ofera posibilitati de amplasare si ridicare mai limitate decat cricurile auto tip crocodil.

Cric hidraulic crocodilCricurile auto tip crocodil sunt mai grele datorita diferitelor leviere necesare pentru operare. Cricurile auto tip butelie sunt mai usoare, dar ofera o capacitate de ridicare si o stabilitate mai redusa.

Cricurile auto tip crocodil sunt foarte bune pentru lucrari de reparatie si intretinere ale automobilelor. Sunt joase si sunt dotate cu roti pentru plasarea facila sub automobil. Forma de carucior cu roti iti permite amplasarea usoara si precisa in zona pe care trebuie so ridici.

Un levier lung te ajuta sa operezi pompa hidraulica. Rotirea levirului in sensul acelor de ceasornic inchide valva, iar rotirea in sensul invers permite deschiderea valvei pentru coborarea cricului.

Apasarea levierului in jos pompeaza lichidul hidraulic prin piston in cilindru, formandu-se astfel presiunea necesara pentru ridicarea cricului.

Cricurile hidraulice tip crocodil nu sunt la fel de portabile ca cricurile manuale si sunt potrivite pentru operarea in zonele de lucru cum ar fi servicurile auto si vulcanizarile. Acestea nu sunt un inlocuitor pentru cricul manual cu care vine dotat automobilul si nu sunt destinate pastrarii in interiorul acestuia.

Cric auto hidraulic tip butelieCricurile auto tip butelie au forma unei sticle mai groase si au capacitati mari de ridicare. Pot ridica vehicule foarte grele, insa trebuie manipulate conform instructiunilor pentru a preveni accidentele. Cricurile tip butelie trebuie plasate pe o suprafata nivelata dura si pozitionate cu grija.

Datorita formei unice a cricurilor hidraulice butelie alegerea dimensiunii corecte este cruciala. Acestea trebuie sa fie destul de mici pentru a incapea sub vehicul si destul de puternice pentru a-l ridica in siguranta.

Verifica capacitatea de ridicare cu grija inainte de alegere si asigura-te ca este mai mare decat greutatea vehiculului pe care vrei sa il ridici.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *