Cum alegi cea mai bună motocoasă pentru nevoile tale

Vara aduce cu ea mult soare și vegetație din abundență în grădină. Iar cine își dorește o gospodărie îngrijită, cu iarbă mereu verde și bine tunsă, va opta cu siguranță pentru achiziționarea unei motocoase.

Utilajele de tuns și îngrijit iarba – motocoasele, mașinuțele de tuns, trimmerele sau scarificatoarele – te vor ajuta să reduci cu mult efortul depus, cât și timpul petrecut muncind în grădină.

Motocoasa vs Mașina de tuns iarba

Care este diferența între utilizarea unei motocositori și cea a folosirii mașinuței de tuns iarba?
Mașina de tuns iarba a fost concepută în special pentru tunderea gazonului, fiind de obicei utilizată pe terenuri relativ plane, fără obstacole dure. Mașinuța de tuns iarba este recomandată pentru suprafețele cu iarbă care necesită o finisare deosebită, cât și mai multă atenție în ceea ce privește întreținerea suprafeței.

Motocositoarea de umăr poate fi utilizată atât pentru cosirea spațiilor de până la 500 mp, cât și a pajiștilor întinse (de până la 10,000 mp). Poate fi folosită fără probleme pe terenuri cu denivelări sau povârnișuri abrupte. Pe lângă iarbă, motocositoarea va tunde buruieni, tufișuri compacte, hățișuri sau vegetație sălbatică.

Alegerea motocositoarei de umăr în funcție de suprafața de cosit

Pentru o suprafață mai mică de 100 mp este recomandată utilizarea unui trimmer electric sau a unei motocoase de umăr hobby. Mică și fiabilă, motocositoarea de umăr cu motor de maxim 2T va tunde iarba chiar și din locurile greu accesibile. Va cosi cu ușurință iarba crescută în jurul rondurilor de flori sau a arbuștilor.

O suprafață de teren între 200 și 300 mp necesită o motocoasă pe benzină, de putere medie. Cu ajutorul acesteia veți putea tunde iarba, plantele cu tulpină groasă și chiar și arbuștii.

Pentru grădinile de mari dimensiuni, de peste 500 mp,  este nevoie de mai multă putere și confort  în utilizare pe perioade îndelungate de timp. Așadar, pentru lucrări care necesită mai multă implicare sunt recomandate motocoasele profesionale, cu mai mulți cai putere, dotate cu sistem anti-vibrații și ham confortabil.

Puterea motorului și tipul de motocoasă

Motocoasa Hobby este echipată cu un motor cu putere redusă și este potrivită pentru utilizare ocazională.

Motocoasa Semiprofesională este destinată suprafețelor de teren de 100 până la 500 mp, având în general 2 – 3 CP.

Motocoasa Profesională are motor puternic – de 4CP – putând fi folosită frecvent, chiar și pe perioade mai lungi de timp.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *