Vești rele de la ANM! Se întorc ninsorile în România

Vremea a fost foarte schimbătoare în ultima perioadă la noi în țară. Temperaturile extrem de scăzute pentru aceasta perioadă au corelat cu cele mult prea ridicate și în unele zone ne-am lovit și de ninsori. Se pare că nu scăpăm de vremea rea nici în Aprilie, pentru că ANM anunță din nou zăpezi.

Iarna se întoarce în România

Romania a avut parte de vreme bună în ultimele zile. Au fost înregistrate temperaturi de aproape 30 de grade în unele zone și atmosfera a fost foarte plăcută, dar se schimbă de zilele următoare. Revin ninsorile, mai ales în Crișana, Maramureș și Transilvania.

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare care e valabilă de la ora 10:00 până marți, 5 aprilie, la aceeași oră. În acest interval, sunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, precum și temperaturi foarte scăzute.

Vântul va sufla cu putere, mai ales pe timpul nopții. Vremea se răcește din noaptea aceasta și va fi deosebit de rece pentru jumătatea primăverii. Solul va îngheța în majoritatea zonelor și sunt așteptate temperaturi negative, mai ales la munte, unde va ninge însemnat din punct de vedere cantitativ.

“Pe parcursul zilei de duminică (3 aprilie) și în prima parte a nopții de duminică spre luni (3/4 aprilie) în Crișana, Maramureș, local în Transilvania și în jumătatea nordică a Moldovei temporar vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pe arii restrânse moderate cantitativ, iar la munte va ninge.

Vremea va fi deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est, unde valorile termice vor fi cu 8-10 grade sub mediile multianuale”, au anunțat meteorologii ANM.

Vești rele de la ANM! Se întorc ninsorile în România
Meteorologii spun că vor fi preponderat temperaturi negative, chiar sunt -4 grade în mai multe locuri din țară. Solul va îngheta și se va produce și bruma, motiv de îngrijorare pentru agricultori.

Mai mult de atât, ANM mai anunță că în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi vijelii, iar vântul va bate cu o viteză de 55…60 km/h și izolat peste 70…75 km/h. A fost emisă o avertizare de cod galben pentru aceste zone, Timp în care va fi foarte frig.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *