TEST IQ | În 1990, un băiat avea 15 ani. În 1995, același băiat avea 10 ani. Cum e posibil așa ceva?

Dacă cineva v-ar spune că în anul 1990 avea 15 ani, iar în 1995 avea… 10 ani, probabil că nu ați înțelege exact cum s-ar putea întâmpla acest lucru. Ei bine, un nou test IQ are exact această întrebare: cum e posibil ca cineva care în 1990 avea 15 ani să fi avut 10 ani în 1995?

Sigur, veți spune că acest lucru este imposibil sau că băiatul despre care vorbim este celebrul personaj Benjamin Button.

Însă există o explicație relativ simplă, doar că puțină lume se gândește la ea.

Care este răspunsul corect al acestui test IQ

Deși pare ciudată, ipoteza acestui test IQ nu este imposibilă, dar trebuie îndeplinită o condiție.

Care este aceasta? Ei bine, să fie vorba despre anii 1990 și 1995, dar cei dinaintea erei noastre.

Dat fiind faptul că anii dinaintea erei noastre sunt numărați descrescător, atunci este perfect posibil ca o persoană care avea 10 ani în 1995 î.e.n. să fi avut 15 ani în 1990 î.e.n.

Ce sunt testele IQ

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.

Testele IQ au multe scopuri diferite, notează Joel Schneider. Este psiholog la Universitatea de Stat din Illinois. Unele teste de IQ au fost concepute pentru a evalua copiii la anumite vârste. Unele sunt pentru adulți. Și unele au fost concepute pentru persoanele cu nevoi speciale.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *