Un nou val Covid? Anunțul de care toată lumea se temea!

Medicul Octavian Jurma a vorbit despre valul șase al pandemiei de Covid-19 și de vaccinul anti-Covid-19.

Cercetătorul şi medicul Octavian Jurma a anunţat, într-o postare pe Facebook, că Omicron ucide de două ori mai mulți oameni în România decât în țările vaccinate.

Omicron ucide de două ori mai mulți oameni în România

Octavian Jurma susține că nu vrea să convingă pe nimeni să se vaccineze, însă este neliniştit, pentru că doi din trei români s-au vaccinat, darv nu au făcut şi boosterul.

„Avem doar 13% din populație cu boosterul făcut deși 42% s-au vaccinat. Acest simplu fapt este un eșec al eșecului campaniei de vaccinare. Eșecul asumat oficial al campaniei de vaccinare face că Omicron să ucidă de 2x mai mulți oameni în România decât în țările cu rată mare de vaccinare pe care ne grăbim să le imităm cu relaxarea dar nu și vaccinarea.

Urmează 2 argumente esențiale pentru a va convinge să va faceți boosterul (a 3-a doză) și să îl faceți și încrucișat (heterolog).
Pentru cei care avem deja boosterul avem aici și un argument pentru a se da drumul la doză 4 cu vaccin heterolog (booster încrucișat) și în România. E păcat că domnul colonel dr. Gheorghiță a fost îndepărtat. Sub conducerea să măcar partea tehnico-științifică a campaniei de vaccinare mergea foarte bine.

Avem oricum vaccin de aruncat și o să mai vină milioane de doze, deci nu e o problema de disponibilitate ci una de bună credință. Dacă e prea costisitor să fie distribuit gratis atunci permiteți farmaciilor să îl vândă și cabinetelor private să îl facă.

Vaccinul este extrem de important tocmai pentru că măsurile externe de protecție ale organismului au fost abandonate și depindem acum aproape integral de cele interne, de imunitate.

Din păcate imunitatea naturală este deja complet depășită odată cu apariția noilor versiuni ale Omicron. Noi încă ne luptăm cu BA.2 în vreme ce Omicron este deja la BA.2.10 și au început să apară și recombinarile. Avem nevoie de vaccin să ținem pasul cu pandemia.”, a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *