Anunț important de la specialiștii ANM! Se anunță ninsori de sărbătorile Pascale

Vremea a fost foarte schimbătoare în ultima perioadă și primăvara aceasta a început destul de neplăcut. Ne-am confruntat cu ninsori grele la începutul lunii martie, dar atmosfera s-a mai schimbat acum. Cu toate acestea, vremea se va schimba din nou până la sărbătorile Pascale, când am putea avea parte de ninsori.

Se schimbă vremea în luna aprilie

Luna martie a început destul de ciudat pentru români. Deși nu am avut o iarnă grea, prea geroasă, ne-am confruntat cu ninsori chiar la începutul primăverii. Primele zile au fost destul de reci, cu temperaturi negative și ninsori considerabile, dar atmosfera a început să se schimbe pe parcurs.

În prezent, temperaturile depășesc 20 de grade în majoritatea regiunilor din țară și nu sunt anunțate ploi prea curând. În sfârșit a sosit și primăvara și simțim cu adevărat acest anotimp. Vântul s-a domolit, deși au existat câteva zile în care ne-am aflat sub avertizare de cod galben și portocaliu de vijelii.

Se pare, însă, că vremea se schimbă în luna aprilie și nu bucurăm prea mult de soare. Urmează câteva zile foarte reci, cu temperaturi extrem de scăzute și precipitații. Potrivit meteorologilor, de la începutul și până la jumătatea lunii aprilie, încă se mai pot înregistra ninsori în unele regiuni ale țării.

Vremea de Paște

Această prognoză înseamnă că am putea avea parte de zăpadă chiar de Florii, când cu toții ne-am fi dorit să avem parte de vreme bună. Vorbim despre temperaturi anormale pentru această perioadă, de vânt puternic și un nou strat de zăpadă care s-ar putea așeza chiar de Florii, respectiv de Paștele Catolic.

Paștele Ortodox, însă, vine cu vreme bună. Chiar dacă tradiția spune că, așa cum este afară de Florii va fi și de Paște, se pare că anul acesta nu se mai ține cont de regulă. Peștele ortodox va aduce vreme frumoasă, iar temperaturile maxime vor ajunge până la 21 grade Celsius. Românii se vor bucura de o vreme foarte plăcută.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *