NATO anunță noi trupe în România. Mircea Geoană: “Rusia înțelege cel mai bine mesajul forței”

NATO anunță noi trupe în România. Secretarul general adjunct al alianței a făcut noi declarații despre situația țării noastre în contextul războiului din Ucraina. Mircea Geoană a anunțat că vor veni noi trupe în România și a precizat că Rusia înțelege cel mai bine mesajul forței și nu mesajul diplomației.

Noi trupe NATO în România

Mircea Geoană a anunțat că Flancul Estic al NATO va continua să fie întărit și că nu sunt riscuri la adresa securității țării noastre. Secretarul general adjunct al alianței este de părere că Rusia înțelege mai bine mesajul forței și nu mesajul diplomației, astfel încât a fost activat planul de apărare pentru toți aliații pe Flancul Estic. Iată declarația lui Mircea Geoană, la Digi24, menită să-i liniștească pe românii care se tem în privința războiului.

Când văd că în termen de câteva săptămâni, 3-4 săptămâni, NATO şi-a amplificat prezenţa pe Flancul Estic, inclusiv în România, de o manieră excepţională… Am activat planuri de apărare pentru toţi aliaţii pe Flancul Estic. În clipa de faţă sunt peste 40.000 de militari sub comanda comandantului suprem aliat, avem sute de nave care stau practic în cer în permanenţă, avem sute de dispozitive, inclusiv elemente antirachetă care sunt foarte vigilente, a declarat Mircea Geoană.

Mircea Geoană: peste două treimi din forțele ruse sunt blocate în Ucraina

Oficialul a anunțat că, la acest moment, peste două treimi din forțele ruse sunt blocate în Ucraina și că în continuare vin întăriri din Armenia, Georgia, Siberia, precum și alte zone. Geoană a declarat că în cursul acestei săptămâni va avea loc un summit unde liderii NATO vor discuta despre modurile în care pot sprijini Ucraina.

Secretarul general adjunct al NATO le-a transmis românilor să aibă încredere că alianța va sprijini Ucraina fără să transforme conflictul dintre Rusia și Ucraina, în unul și mai mare între NATO și Rusia.

La summit-ul de săptămâna viitoare liderii vor discuta cum vom putea să sprijinim Ucraina – şi o vom sprijini având grijă să nu transformăm un conflict deja foarte-foarte brutal şi sângeros, într-un conflict şi mai mare între NATO şi Federaţia Rusă. Vreau să aibă românii de încredere că ştim să păstrăm această linie de echilibru, între sprijin continuu şi real pentru Ucraina să se poată apăra, a declarat reprezentantul NATO.

Nu în ultimul rând, Mircea Geoană a precizat că liderii statelor membre NATO vor discuta, în cadrul summit-ului, despre întărirea flancului estic pe termen mediu și lung.

 

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *