Alertă în apropierea României. Se lansează rachete din Marea Neagră

Armata rusă a lansat rachete de croazieră Kalibr din Marea Neagră pentru a ținti o uzină de reparații din nordul Ucrainei, unde vehiculele blindate ucrainene erau reparate, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

”O importantă rezervă de carburant a fost distrusă de rachete de croazieră Kalibr trase dinspre Marea Caspică, precum şi de rachete balistice hipersonice trase de sistemul aeronautic Kinjal dinspre spaţiul aerian al Crimeii”, a indicat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Acesta afirmă că lovitura s-a produs în regiunea Nikolaev şi că ţinta distrusă era ”principala sursă de aprovizionare cu carburant a vehiculelor blindate ucrainene” desfăşurate în sudul ţării.

”Rachete de croazieră Kalibr au fost lansate din apele Mării Negre împotriva uzinei Nijîn care repară vehicule blindate avariate în luptă”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt Igor Konaşenkov.

Tot duminică, Ministerul Apărării a anunţat că „rachete de mare precizie” au lovit un centru de antrenament al forţelor speciale ucrainene în regiune Jitomir, la 150 km vest de Kiev.

Ucraina va primi în câteva zile un nou transport de arme americane, inclusiv rachete Javelin și Stinger, a spus secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Oleksi Danilov, într-un interviu, potrivit Reuters.

„(Armele) vor fi pe teritoriul țării noastre în viitorul apropiat. Vorbim de zile”, a spus Danilov.

Aliații Ucrainei au livrat avioane cu transporturi de arme pentru a-și consolida armata împotriva invaziei ruse.

Rusia a criticat astfel de livrări din partea statelor membre NATO.

„Am precizat foarte clar că orice convoi care va intra pe teritoriul Ucrainei, despre care vom considera că transportă arme, va deveni o țintă legitimă”, a declarat el la postul de televiziune de stat RT.

Mai multe state membre NATO au promis ajutor militar Ucrainei, de la drone la rachete antitanc.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *