Un înalt oficial ucrainean a anunțat următoarea țară pe care Putin a pus ochii. Este vorba de un membru NATO

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, susține că Lituania, stat membru NATO, va fi următoarea țară pe care Rusia dorește să o cucerească dacă va reuși să câștige războiul din Ucraina. El spune că informațiile le are de la serviciile secrete.

„Următoarea țară pe care Putin vrea să o preia dacă va câștiga războiul cu Ucraina va fi Lituania. Pe urmă vor fi alte state baltice și apoi se pot îndrepta spre Polonia”, a spus Danilov, potrivit Radio Svoboda, citat de stiripesurse.ro.

Potrivit acestuia, totul depinde de cum va reacționa NATO, căreia i-a transmis mesajul: „Dacă nu vreți să luptați, o să luptăm singuri. Dar dați-ne armament modern cu care să putem să distrugem invadatorul. Este singurul lucru pe care îl cerem”.

Ministrul suedez al Apărării, Peter Hultqvist, avertizase și el – recent – că Rusia „are alte planuri dacă va învinge Ucraina”. În opinia sa, Rusia intenționează să atace alte foste republici sovietice dacă va ieși victorioasă.

Preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, l-a atenţionat – luni -pe secretarul american de stat Antony Blinken că preşedintele rus Vladimir Putin „nu se va opri în Ucraina”.

Vladimir Putin a fost taximetrist 

Vladimir Putin, actualul președinte al Rusiei, a dezvăluit într-un documentar care va fi difuzat în curând, că uneori a făcut taximetrie pentru a-și mai rotunji veniturile, scrie The Guardian, preluând agenția Ria Novosti.

„Uneori a trebuit să câștig niște bani în plus. Adică să câștig niște bani cu mașina, ca șofer particular. Ca să fiu sincer, e neplăcut să vorbesc despre asta, dar, din păcate, așa au stat lucrurile”, a declarat Putin în documentarul „Rusia. Istorie recentă”, realizat de canalul Channel One, din care Ria Novosti a relatat câteva secvențe.

Vladimir Putin, fost agent agent KGB, care a deplâns în repetate rânduri căderea Ununii Sovietice, spune că dezintegrarea URSS acum trei decenii rămâne o „tragedie” pentru „cei mai mulți cetățeni”.

„Până la urmă, ce înseamnă prăbușirea Uniunii Sovietice? Înseamnă prăbușirea Rusiei istorice sub numele de Uniunea Sovietică”, este citat liderul de la Kremlin.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *