Unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Vladimir Putin recunoaște public că invazia rusă din Ucraina nu merge conform planului

Unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Vladimir Putin a declarat că operațiunea militară a Rusiei în Ucraina nu a decurs atât de repede pe cât și-a dorit Kremlinul, aceasta fiind prima oară când un oficial rus recunoaștere public faptul că lucrurile nu merg conform planului.

Șeful Gărzii Naționale, Viktor Zolotov, a vorbit la o slujbă condusă de patriarhul ortodox Kiril. El a dar vina pentru progresul mai lent al operațiunii este din cauză că „forțele ucrainene de extremă-dreapta se ascund în spatele civililor”, acuzație făcută în mod repetat de oficiali din Rusia, scrie Reuters.

Comentariile sale sunt în contradicție cu evaluarea de vineri a ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, care i-a spus lui Putin că „totul merge conform planului”.

„Aș dori să spun că da, nu totul merge atât de repede pe cât ne-am dori”, a spus Zolotov, cândva responsabil de securitatea personală a lui Putin, în comentarii postate pe site-ul Gărzii Naționale.

„…Dar ne îndreptăm pas cu pas spre obiectivul nostru și victoria va fi pentru noi, iar această icoană va proteja armata rusă și va accelera victoria noastră”.

Statele Unite și aliații săi europeni au considerat invazia lui Putin în Ucraina prost executată, deoarece Moscova a subestimat rezistența ucraineană și unitatea occidentală de a pedepsi Rusia.

Zolotov este un puternic oficial de securitate care a fost cândva șeful de securitate al lui Putin. Acum, el conduce Garda Națională, un fel de forță militară internă care include. Este subordonată direct lui Putin și are forțe desfășurate în Ucraina.

Ucraina a intrat, luni, în ziua 19 de rezistență în fața trupelor ruse.

Luni urmează să aibă loc noi negocieri de pace, de data aceasta întâlnirea urmând să aibă loc online.

Rusia a cerut Chinei ajutor militar și economic, spun oficialii americani. Pe de altă parte, Ambasada Chinei la Washington spune că nu este la curent cu solicitarea Moscovei.

Ministerul Apărării din Regatul Unit anunță că forțele ruse „izolează Ucraina de comerțul maritim internațional”.

Forțele navale ruse au blocat coasta ucraineană a Mării Negre, izolând efectiv Ucraina de comerțul maritim internațional, a transmis ministerul britanic.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *