Supă cremă de legume

Supă cremă de legume. 4 rețete delicioase, cu linte, cu ghimbir, cu smântână sau de post

Supa cremă este un fel de mâncare delicios şi săţios, care se face din legume de toate felurile, la care se adaugă fie ghimbir, smântână şi multe alte ingrediente delicioase care îi dau savoare.

În continuare, vă vom prezenta patru reţete de supă cremă de legume din care vă puteţi alege cu uşurinţă preferata. Sau preferatele 😃

Cum se face supa cremă de legume şi de ce ingrediente ai nevoie?

Supa cremă de legume de post este perfectă pentru această perioadă. Se face extrem de uşor şi o poţi consuma atât în Postul Paştelui, cât şi în cele de peste an. Ai nevoie de o ceapă medie spre mare, o bucată de praz subţire, o tijă de apio, un căţel de usturoi, 3 morcovi medii, o jumătate rădăcină de păstârnac, o felie de ţelină, doi cartofi medii, jumătate de ardei gras, un dovlecel mic, sare, piper, cimbru, 2 linguri ulei.

Se spală şi se toacă legumele, apoi se încinde uleiul, se căleşte ceapa şi se adaugă ulterior restul legumelor. Se toarnă peste 2 l de apă caldă şi se fierbe pentru 10 minute, după care adăugăm şi dovlecelul şi cartofii şi se mai fierbe pentru încă 15 minute. Când se fierb legumele, se pasează totul, şi se serveşte cu pâine prăjită sau crutoane.

Supa cremă de legume cu linte este un deliciul turcesc, al cărui ingredient secret este chimionul. El este condimentul care îi dă acel gust specific oriental şi se adaugă un praf, după ce căliţi legumele. Reţeta este extrem de simplă şi vă prezentăm detaliile în rândurile care urmează. Ai nevoie de o ceaşcă de linte roşie, ceapă verde, doi morcovi, un adrei roşu, o ceapă uscată, 3 căţei de usturoi, păstârnac, un cub de unt, 1,5 l supă de legume, sare, piper, foi de dafin.

Când se pune smântâna în supa cremă, ca să nu o tai?

Se toacă ceapa mărunt, apoi se adaugă şi restul legumelor. Când începe să fiarbă, adăugăm lintea şi supa de legume, condimentele şi lăssăm la fiert până scade. Când legumele s-au gătit şi compoziţia a căpătat consistenţa dorită, opriţi focul, pasaţi bine legumele şi serviţi caldă.

Puteţi adăuga pentru un plus de savoare şi smântănă lichidă, dar doar după ce îi opriţi focul. Ghimbirul se poate pune şi el, însă doar pentru aromă, nu exageraţi niciodată. Se pune fresh, dat pe răzătoare, după ce aţi gătit bine supa.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *