Militarul ucrainean care a doborât un avion rusesc Su-35 a fost poștaș înainte de a fi mobilizat

Soldatul ucrainean care a doborât avionul rusesc Su-35 deasupra orașului Cernihiv a lucrat la Ukrposhta (Serviciul poștal ucrainean) înainte de a fi mobilizat, scrie Obozrevatel.

„Căpitanul mobilizat de la Ukrposhta a doborât un avion rusesc care a bombardat orașul. Cel mai nou avion al invadatorilor Su-35 (care costă 40-65 de milioane de dolari SUA) a fost doborât pe cer deasupra Cernigov de veteranul Serghei Cijikov. Pachetul a fost livrat normal. Suntem mândri de eroul nostru!”, a transmis compania Ukrposhta, arătând o fotografie cu soldatul.

Forțele terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei susțin că peste 10.000 de ruși au murit în război

Alte pierderi suferite de rusi, conform ucrainenilor:

269 de tancuri
– 60 de rezervoare cu combustibili
-19 sisteme de apărare aeriană
– 945 vehicule blindate de luptă
– 105 sisteme de artilerie
– 39 de avioane
– 40 de elicoptere
– 409 de vehicule
– 2 barci.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelensk a adresat sâmbătă un nou mesaj ucrainenilor, declarîndu-se sigur că în curând le va putea spune celor aflaţi acum în Polonia, România, Slovacia şi din toate celelalte ţări să se întoarcă, pentru că nu mai este niciun pericol.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat sâmbătă că Rusia va considera drept cobeligerantă orice ţară care încearcă să impună o zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei, o revendicare a Kievului respinsă de NATO. ”Începem să vorbim din ce în ce mai activ despre faptul că Ucraina va fi acceptată în NATO. Înţelegeţi la ce ar putea duce acest lucru, sau unde ar putea duce chiar acum?”, a întrebat liderul rus

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *