Ministrul ucrainean al Apărării: 96 de ore de rezistenţă. Patru zile de curaj, dăruire şi credinţă. Ucraina va câştiga!

Ministrul ucrainean al Apărării Oleksi Reznikov anunţă, într-o postare pe Facebook, că au trecut ”96 de ore de rezistenţă”, patru zile de curaj, dăruire şi credinţă”, referindu-se la data începerii invaziei ruseşti.

”Dragi ucraineni! 96 de ore de rezistenţă. 4 zile de formare, curaj, dăruire şi credinţă. (…) Durere pentru cei care şi-au dat viaţa pentru Ucraina. Furiw împotriva duşmanului care ne omoară femeile şi copiii distruge oraşe paşnice. Şi încrederea că va fi pedepsit! Sunt necesare pedepse”, a scris Reznikov.

El aminteşte de ajutorul oferit de statele europene şi de SUA,precum şi de cele care au oferit adăpost pentru zeci de mii de bebeluşi şi pentru mamele, lor, despre care afirmă că sunt ”cei pe care dorim să-i protejăm cel mai mult”.

”Toate acestea sunt meritul apărătorilor noştri, întregului popor ucrainean. Care a refuzat să cedeze în faţa tiranului nebun. Şi care este obligat să câştige. Ucraina va câştiga!! Glorie Ucrainei!”, îşi încheie el mesajul.

Rusia continuă atacul

Rusia continuă să atace atacă Ucraina pe mai multe fronturi. După câteva ore de liniște, la Kiev și Harkov, luni dimineața, au început să se audă din nou explozii.

Conform informațiilor transmise de Ministerul de Interne din Ucraina 352 de civili au murit, inclusiv 14 copii. Alte 1.684 de persoane au fost rănite, inclusiv 116 copii. De asemenea, aceeași sursă informează că numărul soldaților ruși morți ar fi ajuns la 4.500.

Sancțiunile impuse Rusiei au afectat grav rubla, aceasta scăzând cu drastic față de dolarul american. În plus, Banca Centrală Europeană (BCE) a constatat, luni, “falimentul sau falimentul probabil” al filialei europene a băncii ruseşti Sberbank, printre cele mai mari din Rusia, ca urmare a retragerilor “semnificative” de depozite din cauza conflictului din Ucraina şi a sancţiunilor impuse de ţările occidentale.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *