Președintele Rusiei amenință Europa, după decizia Germaniei! Tensiunile ating cote maxime

Fostul președinte al Rusiei, Dimitri Medvedev, amenință dur Europa, după decizia Germaniei de a opri lucrările la gazoductul Nord Stream 2.

Președintele Rusiei, Dimitri Medvedev, amenință Europa cu creșterea exacerbată a prețurilor la gaz, după ce Germania a decis să blocheze gazoductul Nord Stream 2, finalizat în urmă cu doar un an.

„Cancelarul german Olaf Scholz a dat instrucțiuni să se oprească certificarea gazoductului Nord Stream 2. Bine. Bun venit într-o lume nouă în care europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz!”, a scris Dimitri Medvedev pe contul său de Twitter, care activează ca vicepreședinte al Consiliului de Securitate, după ce a fost președintele Rusiei.

Președintele Rusiei amenință Europa, după decizia Germaniei! Tensiunile ating cote maxime
Potrivit agențiilor Tass și Ria Novosti, Prețul gazului a crescut cu 10%, după anunțul cancelarului german și a ajuns la 900 de dolari pentru mia de metri cubi. Totul se petrece la scurt timp după ce cancelarul german Olaf Scholz a anunțat, marți, că certificarea gazoductului Nord Stream 2 nu poate continua, având în vedere ultimele acțiuni ale Rusiei.

„Fără această certificare, Nord Stream 2 nu poate intra în funcțiune”, a declarat Olaf Scholz, în cadrul unei conferințe de presă.

Joe Biden a vorbit despre al Treilea Război Mondial

„Există două opţiuni: Începe al Treilea Război Mondial, adică fizic să intri în război cu Rusia, sau te asiguri că ţara care acţionează împotriva dreptului internaţional ajunge să plătească un preţ pentru ceea ce a făcut”, a spus Biden pentru youtuberul Brian Tyler Cohen.

Preşedintele rus Vladimir Putin, atacând Ucraina, „obţine exact efectul opus a ceea ce şi-a dorit. Scopul meu de la început a fost să ţin NATO şi UE unite. Pentru că Putin a crezut că poate diviza NATO creând un decalaj util pentru el. Şi asta nu s-a întâmplat”.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *