Klaus Iohannis, declarații ȘOC în plin război Rusia-Ucraina! „România condamnă ferm atacul!”

Klaus Iohannis a oferit primele declarații în contextul noului război dintre Rusia și Ucraina. Șeful statului îl critică dur pe Vladimir Putin.

Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a oferit primele declarații cu privire la atacul Rusiei către Ucraina, care a pornit un adevărat război. Șeful statului critică acțiunile liderului de la Moscova și, mai mult decât atât, susține că este un agresor și nu o victimă, așa cum ar vrea să inoculeze.

Totodată, Klaus Iohannis asigură românii că nu se află în niciun pericol, deși acest război dintre Rusia și Ucraina se poartă la doar câțiva kilometri de graniță. În acest sens, liderul român susține că România nu se va implica în conflictul militar.

Klaus Iohannis, declarații ȘOC în plin război Rusia-Ucraina!

„În această dimineață, Rusia a ales calea reprobabilă și complet ilegală a violenței armate masive a unui stat independent și suveran.

Astăzi, la eforturile comunității internaționale pentru menținerea păcii și dialog, Rusia a răspuns cu rachete care lovesc orașele și obiectivele militare ucrainene. Astăzi, Federația Rusă a ales forța tancurilor în detrimentul vieții cetățenilor. Rusia e agresorul, nu victima, cum încearcă să acrediteze Kremlinul. România condamnă ferm atacul împotriva Ucrainei.

În ultimele săptămâni, SUA, NATO, UE și întreaga comunitate a statelor democratice au făcut tot posibilul pentru ca diplomația să prevaleze. România a fost puternic implicată în adoptarea tuturor deciziilor la nivel aliat și european și a pledat pentru continuarea dialogului.

Niciodată nu este, însă, prea târziu ca vocea rațiunii să învingă. Singura soluție de a depăși cu bine această criză, e cea diplomatică. Dragi români, știu că sunteți îngrijorați de conflictul care are loc nu departe de granițele țării noastre, dar vă asigur că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale. România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate.

Statutul de membru NATO și al Uniunii Europene, Parteneriatul Strategic solid cu Statele Unite ale Americii constituie o umbrelă de securitate extrem de solidă. Niciodată în istoria noastră nu am fost mai bine protejați în fața oricărei potențiale agresiuni. Vreau să subliniez foarte clar: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina! Mai mult, vă asigur că voi lua absolut toate măsurile care se impun, împreună cu Guvernul, Parlamentul României și aliații noștri internaționali, pentru ca securitatea și siguranța cetățenilor români să nu fie sub nicio formă afectate”, a transmis Klaus Iohannis, cu privire la acest război dintre Rusia și UCraina, izbucnit în cursul serii trecute.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *