Trupele rusești sunt parașutate în Harkov, oraș aflat la 30 km de frontiera cu Rusia

Mai multe imagini cu sute de soldați care sunt parașutați au apărut pe rețelele de socializare. Se pare că acțiunea se desfășoară în Harkiv, oraș de 1,5 milioane de locuitori care se găsește la 30 km de frontiera cu Rusia.

În 2014, când separatiștii au ocupat zone din Donețk și Luhansk, au fost confruntări și la Harkiv (Harkov în rusă), dar separatiștii nu s-au putut impune și forțele guvernamentale ucrainene au păstrat orașul.

Mărturiile românilor de la granița cu Ucraina: S-au auzit niște bubuituri foarte puternice, tremura casa

O femeie din județul Botoșani, care locuiește în apropierea graniței cu Ucraina, a povestit că și în nordul României se aud bubuiturile din Ucraina.

Aceasta locuiește în comuna Suharău, de unde a auzit ecourile bubuiturilor din Ucraina.

„Mă trezesc, îmi fac cafeaua, pregătită pentru o altă zi normală. În afara cerului mohorât ce stă să plângă, nimic nu mă poate deprima. Prima care mă caută e mama mea, speriată și îngrijorată pentru mine, știind că stau la graniță. Nu prea îi înțeleg panica. Ies afară, aud vagi ecouri de bubuituri ce vin dinspre graniță. Înțeleg că de fapt nu e o zi normală, nu e de bine! Schimb păreri cu cunoscuți, toți au în ochi lacrimi: de fircă, de compasiune, sunt speriați! Până și oamenii de pe stradă par mohorâți, se vede tristețe, crispare pe fața lor! Și eu sunt speriată, nu știu ce va fi, nu știu dacă și cât vom fi în siguranță din orice punct de vedere”, a spus aceasta.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *