Blat de tort

Rețete de blat de tort: cu nucă, umed, cu ciocolată sau simplu

Torturile făcute în casă sunt delicioase, nu sunt costisitoare şi le poţi face foarte uşor, după gust şi preferinţele celor dragi.

Indiferent că doriţi să faceţi un blat de vanilie, cicolată, cu nucă, un blat de tort umed, bine însiropat, din rândurile următoare veţi afla cum să faceţi asta, căci vă vom prezenta câteva reţete cu care nu aveţi cum să daţi greş, dacă respectaţi indicaţiile întocmai.

Cum se face un blat de tort? Reţeta simplă

Blatul de tort uscat se face foarte simplu, iar cel umed păstrează reţeta, cu un plus de savoare, căci este bine însiropat. Majoritatea blaturilor de tort sunt umede, însiropate, cu lichide dulci, din zahăr ars, esenţe de vanilie sau rom, ori chiar zeamă din compotul de ananas. Variante sunt destule, trebuie doar să vă decideţi care vă place mai tare.

Pentru un blat de tort umed din cicolată aveţi nevoie de 150 gr unt moale, 100 gr zahăr pudră, 7 gălbenuşuri de ou, un vârs de sare, o linguriţă esenţă de vanilie, 150 gr ciocolată amăruie, 7 albuşuri, 100 gr zahăr tos, 120 gr făină, 30 gr de cacao şi unt şi făină pentru uns tava în care veţi găti blatul.

Ouăle se separă şi se aşează în castroane separate. Într-un bol înalt punem untul, zahărul, sarea şi vanilia, se mixează 3 minute, apoi încorporăm şi gălbenuşurile. Cicolata se topeşte la cuptorul cu microunde, după care se pune şi ea în compoziţie. Se mixează câteva secunde pentru încorporare.

Albuşurile se bat cu puţină sare, se pune zahărul cristal, apoi se mixează toate amestecurile cu făina şi cacao şi se amestecă încet. Se aşează compoziţia în formă şi se ţine la cuptorul preîncălzit la 170 de grade până când trece testul cu scobitoarea.

Citeşte şi:

Drob de pui din inimi și ficați. Poți să pui și carne tocată sau ciuperci. Modalitate prin care îl faci pufos
3 rețete de ciuperci umplute. Toate sunt absolut delicioase

Dacă doriţi un blat de tort simplu, de vanilie, renunţaţi la cacao şi ciocolata amăruie şi puteţi adapta fără probleme reţeta de mai sus. În cazul în care sunteţi fan nucă, atunci puteţi pune 100 gr de nucă mărunţită în compoziţie, la final, înainte să o puneţi la cuptor, atunci când amestecaţi toate ingredientele.

Mai departe, odată gătit şi răcit, tortul poate fi asamblat cu creme şi decoraţiuni după cum vă place mai tare.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *