Drob de pui din inimi și ficați

Drob de pui din inimi și ficați. Poți să pui și carne tocată sau ciuperci. Modalitate prin care îl faci pufos

Drobul este una dintre reţetele specifice de Paşte, însă nu ai nevoie de ficat de miel pentru asta, căci îl poţi face din aproape orice.

Pentru drob, se pot folosi atât ficăţei de pui, inimi de pui, ciuperci, ori carne tocată. Este o reţetă versatilă, care poate fi adaptată în funcţie de preferinţă sau chiar de ceea ce aveţi prin frigider.

Cum se face drobul din pui şi ce puteţi adăuga în el?

În continuare, vă vom prezenta o reţetă simplă de drob de pui, pe care o puteţi face în orice perioadă a anului doriţi. Este light, nu conţine foarte multe grăsimi, aşa că dacă sunteţi la dietă, nu veţi trişa prea mult dacă veţi gusta din acest drob.

Aveţi nevoie de 500 gr de ficat de pui, un piept de pui, jumătate de legătură de pătrunjel, jumătate de legătură de mărar, o legătură de ceapă verde, usturoi verde tocat, trei ouă, un cubuleţ de unt de aproximativ 30 de grame, sare, piper şi de câteva linguri de ulei. După cum am menţionat anterior, puteţi folosi şi inimi de pui, ciuperci ori chiar carne tocată, totul după cum vă doriţi să iasă şi cum vă place mai mult.

Mod de preparare:

Pieptul de pui şi ficăţeii se spală bine, se taie cubuleţe. Se pune untul şi uleiul într-o tigaie, iar după ce s-au încins punem ceapa şi usturoiul verde, le ţinem 2-3 minute, după care punem ficăţeii şi pieptul de pui. Punem o linguriţă de sare, un praf de piper proaspăt măcinat. Se lasă la scăzut, iar după ce se duce toată apa, gustaţi de sare şi piper şi mai puteţi adăuga, dacă veţi considera că este necesar.

Punem ouăle în tigaie, peste carne, apoi într-o tavă de chec punem hârtie de copt şi adăugăm amestecul gătit.

Citeşte şi:

3 rețete de ciuperci umplute. Toate sunt absolut delicioase
TOP 4 rețete de vin fiert din Muntenia, Dobrogea, Moldova sau Banat

Cuptorul se preîncălzeşte la 230 de grade şi se ţine la fic undeva la o jumătate de oră, la funcţia de gătit cu aer circulant şi sus şi jos. După 30 de minute puteţi face celebra verificare cu scobitoarea.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *