Plăcintă de dovleac din foi

Plăcintă de dovleac din foi. Rețetă rapidă și simplă. Poți să pui și mere

Plăcinta de dovleac din foi este unul dintre deserturile preferate ale românilor.

Pentru această reţetă extrem de simplă vei avea nevoie de 1 kg de dovleac dat pe răzătoarea mare, 100 gr de unt, 125 gr de zahăr, 400 gr foi speciale de plăcintă, subţiri şi încă 100 gr de unt pentru uns foile.

Cum se face reţeta de plăcintă de dolveac din foi?

Poţi folosi un amestec de 50 gr unt şi 50 gr ulei, dacă nu doriţi să puneţi 100 gr de unt. Opţional, veţi putea pune şi vanilie sau scorţişoară. În caz că te murdărești în timp ce gătești, îți recomandăm prosoapele de cea mai bună calitate de aici.

Dovleacul se curăţă de coajă, se dă prin răzătoare. Se amestecă apoi cu zahărul şi untul tăiat în bucăţele, apoi se pune la foc mic, într-o cratiţă încăpătoare. După 15 minute în care aţi călit dovleacul, se opreşte focul şi se dă la rece până când se va răci complet.

Se topeşte untul şi se lasă apoi la răcit. Întindeţi o foaie de plăcintă în tava de cuptor în care aţi pus hârtie de copt şi se unge bine pe întreaga suprafaţă fie cu unt, fie cu amestecul din ulei şi unt. Se procedează în acelaşi mod cu fiecare foaie pe care o folosim şi între ele punem, desigur, amestecul din dovleac şi zahăr. Dacă doriţi, puteţi pune în el diverse esenţe, de vanilie sau rom, ori scorţişoară.

Reţetă de plăcintă de mere, simplu şi rapid

Ultima foaie se unge şi ea cu unt şi în tot acest timp ţinem cuptorul la preîncălzit la o temperatură de 180 grade Celsius. Se găteşte în aproximativ 30-35 de minute, apoi se pudrează cu zahăr. Se taie după ce s-a răcit şi se serveşte cu maaare poftă.

În acelaşi mod puteţi face şi plăcintă de mere, dacă doriţi să înlocuiţi dovleacul cu aceste fructe. Puteţi păstra proporţiile din reţetă, dar ţineţi cont de un lucru, merele se vor găti mult mai repede faţă de cum se întâmplă în cazul dovleacului.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *