5 filme biografice despre personajele care au marcat istoria

5 filme biografice despre personajele care au marcat istoria

Cele mai realiste filme sunt cele inspirate din fapte reale şi personajele care au marcat istoria sunt cele mai “utilizate” pentru genul acesta de producţii cinematografice.

Fie că sunt realizate sub forma documentarelor, a serialelor ori ca un film de sine stătător, o astfel de producţie va marca întotdeauna audienţa prin autenticitatea sa.

Cele mai tari filme biografice cu personaje spectaculoase

În continuare, vă vom prezenta cinci filme biografice în care personajele principale au fost oameni de graţie, care au schimbat lumea prin existenţa şi munca lor.

Radioactive este un film produs în 2019, care spune povestea primei femei care a câştigat premiul Nobel, Marie Curie. Intriga este cu atât mai interesantă cu cât cel nominalizat fusese chiar soţul său. Marie Curie a primit această distincţie de două ori în carieră. Domeniul de lucru nociv şi faptul că în toată cariera sa a fost expusă la radiaţii, a murit din cauza unei anemii aplastice, care i-a afectat producţia de celule sangvine.

The Social Network spune povestea lui Mark Zuckerberg, creatorul Facebook. Apărut în 2010, filmul urmăreşte modul în care acesta s-a gândit pentru prima dată la inventarea unei astfel de reţele sociale, după ce a fost părăsit de iubită şi a vrut să se răzbune pe ea într-un mod inedit.

A Beautiful Mind (2001) spune povestea lui John Forbes Nash Jr, cel mai apreciat matematician din toate timpurile, un bărbat diagnosticat cu schizofrenie. Teoriile lansate de el sunt aplicate şi în prezent în viaţa cotidiană.

Citeşte şi:

Ce înseamnă, de fapt, când visezi că ești la volan și conduci. La ce trebuie să fii atent în următoarele zile
3 rețete de ciuperci umplute. Toate sunt absolut delicioase

The Theory of Everything este un film apărut în 2014 care spune povestea celui mai cunoscut om de ştiinţă a secolului, Stephen Hawking. Acesta a fost complet sănătos până la vârsta de 21 de ani, iar atunci a fost diagnosticat cu o boală cumplită a neuronilor motori.

Bohemian Rapsody este filmul apărut în 2018 care spune povestea lui Freddie Mercury.

Îți recomandăm și

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *