Reţete de ciuperci umplute

3 rețete de ciuperci umplute. Toate sunt absolut delicioase

Ciupercile sunt legume delicioase, care cu succes pot înlocui inclusiv carnea în alimentaţie. Sunt foarte săţioase şi sănătoase şi pot fi gătite în mai multe moduri.

Ca fel principal sau ca garnitură, ciupercile umplute sunt alterantive perfecte pentru momentele în care te-ai săturat de carne sau poate vrei să o combini cu altceva în afară de cartofi prăjiţi ori piure.

Trei reţete de ciuperci umplute cu care nu ai cum să dai greş niciodată

Pot fi incluse cu succes în aproape orice preparat culinar şi se gătesc atât cu carne, cât şi cu legume.

În continuare, vă prezentăm trei reţete de ciuperci umplute cu care nu ai cum să dai vreodată greş.

Ciuperci umplute cu legume

Pentru acest preparat ai nevoie de 10 ciuperci potrivite ca dimensiuni, un morcov, o ceapă, o felie de ţelină, un păstârnac, 100 gr de caşcaval, pătrunjel, două linguri de ulei, sare şi piper după gust. Ciupercile se curăţă şi li se înlătură codiţele. Se taie ceapa şi se căleşte, apoi se pun codiţele tocate mărunt, alături de morcov, ţelină şi păstârnac pe care le-am ras prin răzătoarea mică. Se adaugă ulei şi se dau de pe foc atunci când sunt gata. Se pune pătrunjel proaspăt şi puţin caşcaval ras, apoi umplet ciupercile cu această compoziţie şi le dăm la cuptor timp de 20 de minute la 180 de grade.

Reţetă de ciuperci umplute la grătar

Aveţi nevoie de şase ciuperci, 60 gr brânză feta, sare şi piper, 50 ml de ulei amestecat cu un grăunte de usturoi pisat şi pătrunjel tocat. Se îndepărtează codiţele, se curăţă ciupercile apoi se pun într-o tavă. Se dă sare şi se pune un strop de ulei în fiecare. Se dau la cuptor cu gura în jos pentru câteva minute, apoi se întorc şi se umplu cu brânză. Se mai ţin 15 minute la cuptor, apoi adăugaţi usturoiul şi pătrunjelul şi serviţi-le calde.

Ciuperci umplute cu bacon

Pentru această reţetă aveţi nevoie de 10 ciuperci, două cepe, doi ardei, 3-4 felii de bacon, sare şi mărar. Ciupercile se curăţă, nu se spală niciodată, iar legumele se taie şi se călesc împreună cu baconul. Se umplu ciupercile cu această compoziţie, după care se dau la cuptor pentru 20 de minute.

Îți recomandăm și