Ce înseamnă când ți se zbate un ochi

Ce înseamnă când ți se zbate un ochi. E semn rău sau bun

Credinţele populare au explicaţie pentru aproape orice lucru care ni se întâmplă. Dacă te mănâncă nasul, ori dacă ţi se zbate un ochi, sunt în opinia multora semne despre ce urmează să-ţi apară în cale.

Nu doar românii se ocupă cu astfel de interpretări, ci şi chinezii. Iar ei, de exemplu, se consideră că spasmul ochiului drept le aduce noroc bărbaţilor, iar al ochiului stâng este semn de mare ghinion. La sexul feminin, interpretarea este fix pe dos.

De ce ni se zbate ochiul? Ce înseamnă asta?

Conform medicilor, spasmul ochiului nu aduce nici noroc, dar nici ghinion ci doar că muşchii din jurul ochiului se contractă fie din cauza lipsei de somn, a stresului, a oboselii generale.

Totodată, acest fapt poate trăda deficienţa anumitor minerale sau poate fi cauza consumului excesiv de cafea. În acelaşi timp, puteţi avea unele afecţiuni medicale de care nu ştiţi, ce ar putea fi hipotiroidismul, răceala, gripa, sinuzita, anemia, diabetul sau chiar intoxicaţia alimentară.

Continuând cu interpretarea populară, atunci când ţi se zbate ochiul drept, înseamnă că urmează să îţi meargă bine sau vei avea parte de o surpriză plăcută, ori va apărea un nou membru în familia ta, se va naşte un bebeluş etc.

Conform aceleiaşi tradiţii, se pare că atunci când ţi se zbate ochiul stâng e cel mai rău, căci prevesteşte o mare nenorocire, iar mulţi spun că urmează să aibă loc un deces la tine în familie sau urmează pentru tine o perioadă nefastă, când îţi va merge din râu în mai rău.

Citeşte şi:

De ce se nasc fetele mai repede decât băieții
Ce înseamnă când te mănâncă nasul? E semn rău sau bun

Există şi o interpretare mai precisă a acestui fenomen, pe ore, după cum urmează:

  • 11:00 pm – 1:00 am: Urmează să primeşti un musafir;
  • 1:00 am – 3:00 am: Eşti îngrijorat cu privire la un eveniment viitor.;
  • 3:00 am – 5:00 am: Urmează să vină în vizită cineva din provincie pe care îl vei găzdui în casa ta;
  • 5:00 am – 7:00 am: Cineva special te va vizita.

Îți recomandăm și