De ce se nasc fetele mai repede decât băieții

De ce se nasc fetele mai repede decât băieții

Puţini ştiu că fetele sunt mai “vrednicuţe” atunci când vine vorba despre venirea pe lume. Însă acesta nu este neapărat un adevăr general valabil, căci nu se întâmplă întotdeauna.

Mulţi se întreabă dacă acest lucru este unul perfect normal sau dacă ar trebui să se îngrijoreze pentru starea şi sănătatea micuţului.

Cum şi de ce vin fetele pe lume mai devreme decât băieţii?

În mod normal, o sarcină durează între 38 şi 42 de săptămâni, timp în care bebeluşul îşi poate face oricând apariţia pe lume. Data exactă de la o sarcină la alta şi de la femeie la femeie.

Pentru majoritatea femeilor, naşterea şi sarcina reprezintă cel mai bucuros şi intens moment al vieţii lor. Odată cu fericirea vin şi gândurile mai puţin bune, privind siguranţa micuţului pe care urmează să-l aducă pe lume.

Dacă un copil se naşte înainte de cele 38 de săptămâni, atunci este considerat prematur iar dacă vine pe lume între săptămâna 36 şi 38, atunci de cele mai multe ori nu sunt probleme. Dacă bebeluşul vine sub 36 de săptămâni, atunci are nevoie să stea la incubator şi pentru mamă este cea mai grea perioadă dintre toate.

Citeşte şi:

Ce înseamnă când te mănâncă nasul? E semn rău sau bun
Ce înseamnă, de fapt, când visezi flori. Dicționarul viselor explicat

Se întâmplă deseori ca fetele să se nască mai devreme decât băieţii şi asta nu o spune ştiinţa, ci realitatea. În acelaşi timp, trebuie să ştiţi că aceste cazuri nu se întâmplă mereu şi este perfect normal şi dacă să zicem că băieţelul vine înainte de a veni o fetiţă. Căci asta înseamnă că a dorit corpul tău şi nu trădează neapărat o problemă a copilului.

Este modul firesc pentru fiecare femeie în parte de a naşte şi nu trebuie să vă îngrijoraţi pentru nimic, bucuraţi-vă de sarcină şi de bucuria pe care o trăiţi alături de cel mic. Atât fetele, cât şi băieţii, se vor naşte atunci când va veni vremea lor, în funcţie de corpul şi trăsăturile mamei.

Îți recomandăm și