Ce înseamnă când te mănâncă nasul

Ce înseamnă când te mănâncă nasul? E semn rău sau bun

Oamenii care cred în semne caută să înţeleagă orice lucru care li se întâmplă. Unul dintre ele este acela când îi mănâncă nasul.

Iar acesta, conform specialiştilor în simbolistică, poate fi atât un semn bun, cât şi un semn rău. Există numeroase superstiţii legate de acest gest şi mulţi nu ştiu ce să creadă atunci când au o mâncărime nazală.

De ce te mănâncă nasul? Când e semn bun şi când e rău?

Cu siguranţă că mulţi aţi auzit expresia “Te mănâncă nasul? Îţi iei bătaie”. La fel de cunoscută este şi aceea că dacă te mănâncă nasul, urmează să te bucuri. Cu siguranţă aţi auzit cel puţin o dată, în contexte diferite, aceste zicale. Şi ambele sunt adevărate, conform specialiştilor în descifrarea semnelor.

Dacă te mănâncă nasul la suprafaţă, e semn bun, se spune că urmează să ai parte de o bucurie, găseşti succesul în ceea ce faci sau urmează să te vezi de cineva drag, ori de care îţi place.

Citeşte şi:

Ce înseamnă, de fapt, când visezi flori. Dicționarul viselor explicat
Cele mai potrivite 10 garnituri pentru pește. Cum le prepari și la ce tip ce pește merg

Dacă te mănâncă nasul pe partea exterioară, e semn rău, care prevesteşte o ceartă, un scandal iminent. Unii spun că este posibil să ai parte de certuri violente şi trebuie să te dai din calea nebunilor. Nu o spunem noi, o spun cei din domeniu, care ţin tradiţiile şi superstiţiile la loc sfânt.

Alte semne din popor încărcate de semnificaţie sunt acelea că dacă strănuţi imediat ce te trezeşti înseamnă că e semn rău, ori dacă te mănâncă nara dreaptă, la fel. Urmează să se întâmple ceva rău.

Se mai spune că atunci când ai o mâncărime nazală, cineva îţi vrea răul sau te vorbeşte de rău. Iar “leacul” este acela de a-ţi freca nasul de un obiect din lemn.

Lăsând la o parte semnificaţiile şi superstiţie, această reacţie perfect normală a corpului are şi o explicaţie medicală. De aceea, dacă problema persistă, trebuie să mergeţi la un consult.

Îți recomandăm și