Garnituri pentru peşte

Cele mai potrivite 10 garnituri pentru pește. Cum le prepari și la ce tip ce pește merg

Peştele este alternativa sănătoasă când vrem să evităm carnea grea, de porc, mai ales acum în perioada sărbătorilor când au lox excese la tot pasul.

Peştele, indiferent de specie, se serveşte cu garnituri din cele mai simple, sau chiar sofisticate, şi în continuare vă prezentăm câteva idei despre cum puteţi consuma acest aliment sănătos şi delicios.

Cum să serviţi peştele de sărbători şi ce garnituri să pregătiţi

Cea mai simplă garnitură pentru peşte sunt cartofii, care pot fi gătiţi în orice mod doriţi. Nature, fierţi si aromatizaţi, cartofii sunt perfecţi pentru a-i mânca alături de un somon la grătar. Se fierb şi se condimentează cu sare, piper şi oregano, uneori chiar şi cu usturoi. Sau se pot pune la cuptor cu aceleaşi condimente şi vor ieşi la fel de gustoşi.

Mixul de legume este iarăşi o alternativă şi puteţi pune într-o tavă orice legume doriţi, pe care să le condimentaţi şi să le treceţi la cuptor pentru 30-40 de minute.

Orezul este şi el o garnitură foarte bună pentru peşte. Se poate fierbe şi condimenta în stil asiatic sau se poate lăsa simplu. Pentru această combinaţie puteţi servi şi un sos olandez, care este pur şi simplu savuros.

Citeşte şi:

Rețetă de Macarons. E unul dintre cele mai fine dulciuri. Iată de ce ingrediente ai nevoie
Cum se prepară untura de porc. Rețetă și ingrediente

Peştele poate fi servit la grătar, la cuptor sau chiar prăjit. La fel puteţi găti şi garniturile, fie la cuptor, fierte sau dacă aveţi posibilitatea, chiar la grătar. Legumele coapte pot fi stropite cu oţet balsamic pentru un strop de savoare şi cu siguranţă că veţi fi complimentat după o aşa masă copioasă.

Un alt ingredient folosit mai rar ce-i drept pentru garnitură atunci când serviţi este fasolea verde. Aceasta se trage la tigaie, alături de doi-trei grăunţi de usturoi pentru aromă şi stropită cu zeama de lămâie.

Peştele este un aliment deosebit, gustos şi sănătos şi poate fi servit aproape cu orice garnitură vă doriţi şi vă e poftă.

Îți recomandăm și