Rețetă de Macarons

Rețetă de Macarons. E unul dintre cele mai fine dulciuri. Iată de ce ingrediente ai nevoie

Macarons este unul dintre cele mai fine deserturi. Nu se fac deloc greu, însă sunt câteva secrete de care trebuie să ţineţi cont pentru a fi siguri că nu daţi niciodată greş.

Ei bine, primul lucru de luat în calcul este cuptorul în care le veţi prepara, iar acesta trebuie să fie unul căruia să-i puteţi controla temperatura, căci ele trebuie gătite la 120 – 150 de grade Celsius, altfel se vor arde.

Cum se face reţeta de macarons – deliciosul desert franţuzesc?

Un alt aspect extrem de important este respectarea proporţiilor din reţetă întocmai. De aceea aveţi nevoie de un cântar de bucătărie, pentru a nu pune ingredientele după ochi.

Aveţi nevoie de 55 de grame de zahăr pudră, 55 de grame făină de migdale, 40 gr albuş de ou, 50 de grame de zahăr, 100 de grame de umplutri cremă.

Începeţi prin a amesteca făina de migdale cu zahărul pudră, le treceţi apoi prin râşniţă pentru a ieşi o compoziţie făină. Se trece totul prin sită pentru a evita formarea de cocoloaşe şi a ieşi o compoziţie fină.

În prealabil, puneţi o hârtie de copt în tavă. Albuşurile se mixează timp de un minut la cea mai mică viteză. Se pune zahărul şi se mai amestecă pentru încă un minut la viteză mică.

Citeşte şi:

Cum se scrie corect o cerere de angajare. Model PDF
Cum se prepară untura de porc. Rețetă și ingrediente

Se adaugă făina peste făina de migdale şi zahărul pudră şi amestecaţi încet totul. Puneţi apoi în forme de macarons în tavă şi dacă acestea au bule de aer aveţi grijă să le spargeţi folosind o scobitoare. Înainte de a le introduce în cuptor, acestea trebuie să stea la uscat la temperatura camerei.

După ce se usucă, se coc timp de 10-15 minute la o temperatură cuprinsă între 120 şi 150 de grade. La final, după ce se răcesc, se pot monta cu orice cremă doriţi, de fructe, cicolată, fistic sau orice alt sortiment vă doriţi.

Îți recomandăm și