ENEL

Ce trebuie să știe toți românii care primesc facturi pe minus de la Enel sau Engie în perioada asta

În perioada de iarnă se poate întâmpla să primeşti facturi pe minus de la furnizorul tău de energie electrică sau de gaze. Nu vă panicaţi şi nici nu vă bucuraţi în exces, căci acesta este rezultatul recalculărilor.

Puteţi profita de acest fapt şi să achitaţi orice sumă vă este la îndemână, care va fi considerată ca plată în avans. Aceasta va ajunge ulterior să fie scăzută din factura pe care o veţi primi în luna care urmează.

De ce primesc oamenii facturi pe minus la ENEL?

Căci cu siguranţă nu veţi primi pentru mai multe luni la rând o factură la ENEL sau Engie în care să aveţi zero lei de plată.

Aşadar, cel mai sănătos lucru pe care îl puteţi face atunci când vă întâlniţi cu o astfel de situaţie este să achitaţi o sumă de care vă puteţi lipsi pe moment, căci tot în favoarea voastră va fi ulterior. Acest fapt este dovedit şi comunicat chiar de cei de la ENEL, pe site-ul lor oficial:

“Sumele achitate în plus pentru energia electrică se reportează automat pe următoarea factură (compensare) sau se pot restitui în baza unei solicitări scrise, însoţită de o copie după cartea de identitate sau CUI, după caz şi un extras de cont din care să rezulte IBAN-ul pentru virament”.

Citeşte şi:

Cum poți afla ce vechime de muncă ai acumulat. Procesul e simplu și se poate face online
Preţ Şcoala Auto şi moto 2022. Câţi bani costă şcoala pentru categoriile B şi A

În ultima perioadă facturile de la energia electrică au luat-o efectiv razna şi sunt o mulţime de români care s-au plâns că au ajuns să primească facturi de zeci de mii de lei.

Este şi cazul unui bărbat din Bucureşti care a primit o factură în valoare de 6.000 de lei pentru un apartament cu două camere în care nu locuieşte absolut nimeni de mai mult timp.

Conform spuselor acestuia, niciun aparat electronic nu a fost ţinut în priză din martie şi până în prezent şi nu îşi poate justifica în niciun fel consumul exagerat raportat în locuinţa sa. După ce a contactat furnizorul de energie electrică s-a dovedit că totul s-a produs din cauza unui index greşit.

Îți recomandăm și