Cum se sădesc corect pătrunjelul și leușteanul toamna

Cum se sădesc corect pătrunjelul și leușteanul toamna. Toți grădinarii amatori trebuie să știe asta

Mâncarea românească tradiţională este înncărcată de miresme şi mirodenii din verdeţurile naturale, sădite şi folosite de gospodine în ciorbe şi diverse feluri de mâncare.

Acestea le sădesc singure de cele mai multe ori şi le ţin în ghivece din apropierea bucătăriei pentru a avea în permanenţă pătrunjel sau leuştean fresh pe care îl pot folosi oricând au nevoie la diverse feluri de mâncare.

Cum se plantează pătrunjelul sau leuşteanul? E aceeaşi procedură simplă la ambele

Dacă uitaţi să vă luaţi verdeţuri din supermarketuri sau pur şi simplu vreţi să aveţi propriul leuştean sau pătrunjel din grădină este extrem de simplu să îl plantaţi şi orice grădinar ştie să o facă, indiferent că este amator sau nu.

În cazul în care nu aveţi idee cum se face asta, din rândurile următoare veţi descoperi modul extrem de simplu prin care vă puteţi ocupa de grădinărit în acest mod, fără să vă stresaţi prea tare.

Leuşteanul se cultivă prin însămânţare, adică vă cumpăraţi seminţe la plic din magazine de specialitate şi îl semănaţi toamna sau primăvara. Creşte bine în locurile cu umbră şi este rezistent la secetă în acelaşi timp. Adică puteţi să mai uitaţi din când în când să îl udaţi, dar să nu vă faceţi un obicei din asta.

Pământul în care îl puneţi fie că este în aer liber, fie în ghiveci, trebuie să fie săpat sau bine mărunţit şi regula de plantare este de 30-40 kg la 10 metri pătraţi.

Citeşte şi:

Ce se întâmplă dacă îți uiți banii în bancomat și cum îi recuperezi
Preţ şi rezervări la telecabina Sinaia. Cât costă un bilet dus întors

Măsuraţi suprafaţa ghiveciului şi faceţi paritatea, apoi în funcţie de asta veţi ştii cât şi cum să puneţi. După ce începe să răsară, leuşteanu se replantează la o distanţă considerabilă unul de celălalt, pentru a putea creşte în voie.

Pătrunjelul are aceeaşi rezistenţă şi se plantează în acelaşi mod. Ae nevoie, în schimb, de multă lumină precum şi de udat des, mai ales atunci când este în faza de încolţire a seminţelor, adică la puţin timp după ce este sădit.

Îți recomandăm și