Ce se întâmplă dacă îți uiți banii în bancomat și cum îi recuperezi

Ce se întâmplă dacă îți uiți banii în bancomat și cum îi recuperezi

Una dintre cele mai întâlnite erori la scoaterea banilor dintr-un bancomat este chiar cea la care mulţi nu vă aşteptaţi. Multe persoane uită pur şi simplu să îşi ridice banii odată ce este finalizată operaţiunea şi iau cardul fără a mai aştepta şi bănuţii.

Odată ce realizezi ce s-a întâmplat probabil că panica te cuprinde, însă nu ar trebui să te îngrijorezi prea tare pentru că există o soluţie chiar şi pentru această problemă.

Ce soluţie ai dacă uiţi să scoţi banii de la bancomat?

Căci banii tăi nu vor ajunge la altcineva şi îi vei recupera. Dar asta nu se întâmplă “by default” şi cu cât vă amintiţi mai repede de boacăna pe care aţi făcut-o, cu atât va fi mai uşor de rezolvat situaţia.

Primul lucru de făcut este să sunaţi la banca emitentă a cardului bancar pe care l-aţi folosit şi să blocaţi cardul, precum şi contul sau chiar conturile asociate acestuia. Odată realizat acest lucru, nu se vor mai putea face achiziţii sau transferuri pe care nu le doriţi.

Banii care sunt uitaţi într-un bancomat sunt, de regulă, protejaţi de ATM prin intermediul mecanismului de apărare al acestuia. Adică ele sunt setate pe un timp scurt de reacţie şi dacă banii nu sunt retraşi în primele secunde de când sunt scoşi, atunci banii vor fi din nou “înghiţiţi” de bancomatul unde aţi făcut operaţiunea.

Citeşte şi:

Preţ şi rezervări la telecabina Sinaia. Cât costă un bilet dus întors
Retete delicioase din semințe de năut. Iată cum se prepară

Aşadar, dacă nu vă scoateţi banii în primele 25-30 de secunde din interiorul bancomatului, atunci să ştiţi că banii vor fi reintroduşi în ATM. La fel se întâmplă şi în cazul cardului, care trebuie ridicat înainte de a se scoate bănuţii.

Dacă procedura nu se realizează, atunci banii vor fi reţinuţi într-o casetă specială din interiorul aparatului până când veţi suna la bancă şi se va dovedi că nu aţi retras acei bani. După care, îi veţi putea scoate de pe card sau îi puteţi lăsa în cont, depinde ce şi cum vă doriţi.

Îți recomandăm și