Reţeta de sos Calypso

Reţeta de sos Calypso. Cum se prepară şi ce ingrediente trebuie să foloseşti

Sosul Calypso este unul dintre cele mai delicioase sosuri folosite pentru peşte, fructe de mare, midii pane, ori creveţi şi este utilizat de multe ori drept un înlocuitor al sosului de tip cocktail.

În continuare, veţi afla care este reţeta şi din ce ingrediente se poate face acest sos Calypso. Cu siguranţă vă va uimi simplitatea prin care acest sos derivat din simpla maioneză se poate face.

Ce ingrediente vă trebuie pentru sosul Calypso?

Este perfect pentru peşte şi fructe de mare, însă la fel de bine poate fi consumat şi cu preparatele din bucătăria asiatică, ori puiul shanghai.

Aveţi nevoie de două ouă, 150 ml de ulei, o lingură de muştar, 150 gr de ketchup, cimbru după gust şi zeama de la o lămâie. Din oul crud şi încă unul fiert tare se începe o maioneză, în care se adaugă apoi muştar. Se freacă bine cu ulei, după care se menţine direcţia de mişcare, altfel compoziţia se va tăia.

După ce aceasta ajunge la compoziţia dorită, se pune şi uleiul, cimbrul, precum şi ketchup-ul. Se mai adaugă sare, după gust, se amestecă bine şi se omogenizează toate, iar sosul este gata.

Citeşte şi:

Câte zile libere primeşti de la angajator în cazul unui deces în familie. Numărul de zile diferă în funcţie de gradul de rudenie
Adrian Copilul Minune: CV, înălţime, vârstă, familie, copii, avere

Sosul Calypso este perfect pentru midile pane, creveţii în crustă sau în sos alb cu vin. Puteţi încerca în orice combinaţie doriţi, chiar şi la carne de pui, ori porc.

Midiile pane se consumă cel mai des cu acest sos şi sunt foarte simplu de făcut. Mai exact, se curăţă midiile, se dau prin făină şi ou bătut, care au fost în prealabil condimentate, se prăjesc până se rumenesc apoi se servesc imediat, calde, cu sosul Calypso, după reţeta prezentată mai sus.

Îți recomandăm și