Oct 24, 2021
Prăjiturile cu mere sunt la îndemâna oricui. Nu sunt deloc pretenţioase atunci când vine vorba de ingrediente şi se fac şi foarte uşor.
Rezultatul este întotdeauna pe măsură, adică un desert delicios, de multe ori răcoritor, de alte ori de mare efect.
Reţete simple de prăjituri cu mere
În continuare vă prezentăm trei reţete de prăjituri în care ingredientul comun este mărul. Vă garantăm că dacă veţi respecta paşii întocmai veţi avea succes cu oricare dintre preparatele pe care doriţi să le încercaţi.
Tort cu mere – aveţi nevoie de 4 linguri de zahăr, 200 gr miez de nucă, dulceaţă de vişine, 500 gr frişcă, 4 linguri de făină, 1,5 kg mere, 100 gr unt sau margarină, 1 cană de zahăr, 4 ouă. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se umple cu miezul de nucă şi dulceaţa de vişine. Se aşează apoi într-o cratiţă unsă cu unt iar deasupra lor se pun untul rămas şi o cană de zahăr.
Se dă la cuptor până se topeşte zahărul iar în acest timp ouăle se bat cu 4 linguri de făină, apoi se toarnă peste merele răcite şi se dă din nou la cuptor. Se răstoarnă apoi pe un platou şi se ornează cu frişcă.
Tartă cu mere şi scorţişoară – aveţi nevoie pentru aluat de 200 gr unt, 3 linguri d eulei, un praf de sare, 500 gr făină, 100 gr iaurt. Pentru umplutură vă trebuie 12 mere mari, 200 gr zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, 2 linguriţe de scorţişoară, 100 gr de stafide, coaja rasă de la o lămâie. Se pune untul în făină, uleiul, sarea şi iaurtul apoi se frământă.
Merele se taie felii şi se acoperă cu zahăr, vanilie, scorţişoară, stafide şi coaja rasă de la o lămâie. Aluatul se scoate de la rece şi se întinde, apoi se pune în tavă. Peste el se adaugă merele, care se stropesc apoi cu siropul de zahăr şi scorţişoara presărată. După 50 de minute la cuptor, se scoate şi se dă cu zahăr pudră.
Citeşte şi:
Camere Roviniete în România. Unde sunt amplasate. Lista completă pe județe
Anul 2022 în zodiacul chinezesc. Ce schimbări aduce noul an
Clătite crocante de mere – aveţi nevoie de 170 gr de făină, 1 lingură de zahăr, 1 linguriţă şi jumătate de praf de copt, o linguriţă şi jumătate de scorţişoară, un sfert de linguriţă de nucşoară, un ou, două linguri de ulei, 240 ml lapte, un măr mare ras.
Ingredientele se amestecă treptat până la omogenizare, se adaugă mărul ras şi se amestecă. Se încinge ulei în tigaie şi apoi se pune compoziţia cu polonicul în tigaie. Se gătesc şi apoi se servesc după bunul plac.